Και ο Καρατζαφέρης στηρίζει Ολάντ!


Την πιο απρόσμενη στήριξη από πλευράς διεθνών υποστηρικτών βρήκε ο υποψήφιος των σοσιαλιστών στο δεύτερο γύρο των γαλλικών πρεδρικών εκλογών. Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Καραζαφέρης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που ως πολιτική αναφορά έχει φυσικά την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, στηρίζει Ολάντ στο δεύτερο γύρο ενάντια στη γραμμή …Μέρκελ.

Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Fm, «είναι στην ιδεολογική μας γραμμή και οι κ. Ολάντ και Λεπέν». Εξηγώντας την επιλογή του αυτή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι «η λογική δεν έχει τοπογραφικές διαφορές. Ο κ. Θαπατέρο ήταν σοσιαλιστής και έκανε πιο ριζοσπαστική νεοφιλελεύθερη πολιτική στην Ισπανία. Το ερώτημα τώρα είναι ποιοι υποτάσσονται και ποιοι όχι. Εγώ ανήκω σε αυτούς, που δεν θέλουν να υποταχθούν. Γι΄ αυτό έφυγα και από την κυβέρνηση και δεν υπέγραψα, παραβλέποντας το γεγονός ότι έχασα μια «ευρυχωρία» 4 υπουργών».

Πίσω από τις λαϊκίστικες φανφάρες κρύβεται η ουσία ότι η στήριξη Ολάντ δεν είναι επιλογή σε σοσιαλιστική κατεύθυνση, αντίθετα αλλά τακτική κίνηση από την πλευρά των κυρίαρχων (αστικών) συμφερόντων που επιλέγουν μια πιο αυτόνομη παρουσία της Γαλλίας στη διεθνή σκηνή σε σχέση με τη Γερμανία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίσω από αυτή την επιλογή, πιστεύουν ότι μπορεί και η Ελλάδα να επωφεληθεί. Από αυτό το σκεπτικό δεν εξαιρείται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μόλις η Γαλλία πάρει ανταλλάγματα, θα συνταχθεί εκ νέου στη γραμμή λιτότητας και μνημονίων που επιβάλλει η γερμανική γραμμή σε όλη την Ευρώπη.

Απάντηση