Μετά τον Αλέξη, ο Καμμένος στο στόχαστρο των μνημονιακών

Σχέδιο πολιτικής διαπόμπευσης και μάλιστα με υψηλούς εμπνευστές, του δεύτερου κερδισμένου των εκλογών, του Πάνου Καμμένου «μυρίζει» όλη η ιστορία με το νον πέιπερ και τους «όρους» που φέρεται να έθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας. Το mao.gr έχει προεκλογικά εκφράσει την άποψή του για την πολιτική πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων (με το κείμενο Μια δεξιά όπως παλιά) και διαχωρίζει τη θέση του σε σχέση με αυτό. Όμως, η ουσία παραμένει ότι πίσω από την απολίτικη αυτή επίθεση κρύβεται ο στόχος, το δικομματικό μπλοκ που ψυχορραγεί να μειώσει τους δύο αντιμνημονιακούς πόλους που ανέτρεψαν το πολιτικό σκηνικό τριών δεκαετιών, τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή από τη μια μεριά και τον Π. Καμμένο.

Τα έγγραφα που διέρρευσε η Προεδρία της Δημοκρατίας προφανώς έχουν ως συντάκτες τους στελέχη του Πάνου Καμμένου και είχαν και την έγκριση του ίδιου. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινιστεί ότι ανάλογα έγγραφα με το χαρακτηρισμό non paper χρησιμοποιούνται κατά κόρον κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων, υπηρετώντας πολλούς σκοπούς και όχι μόνον τους προφανείς. Είναι πολύ πιθανό και άλλα κόμματα να κατέθεσαν ανάλογα διάφορες σκέψεις και σενάριο προκειμένου να πείσουν ή να εκθέσουν τους αντιπάλους τους.

Ο στόχος ήταν να μπορεί ο Ελεύθερος Τύπος της Δευτέρας να κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Μπουρλότο Καμμένου με τη «μη» πρότασή του» και υπέρτιτλο «κατηγορεί ως πλαστογράφο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας». Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το κατά πόσο είναι αξιόπιστη η φράση μότο που έχει κατοχυρώσει ο Πάνος Καμμένος «ό,τι λέμε ισχύει για πάντα». Όμως ο στόχος της επίθεσης που δέχεται δεν είναι να παραμείνει σταθερός στην αντιμνημονιακή του γραμμή, αλλά να μειωθεί το κύρος και η εκλογική του επιρροή, προς όφελος της υπό κατάρρευση Νέας Δημοκρατίας.

One thought on “Μετά τον Αλέξη, ο Καμμένος στο στόχαστρο των μνημονιακών

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: