Αντισυνταγματικό το Μνημόνιο, λέει ο Καμμένος


Ρητορική που αντλεί τα επιχειρήματά της από τους αριστερούς οικονομολόγους, χωρίς όμως να καταλήγει (επ’ ουδενί) στα ίδια συμπεράσματα μεταχειρίζεται όλο και περισσότερο ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Σε συνέντευξή του σήμερα στην Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ, υπογράμμισε ότι «το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, δεν έχει ψηφιστεί από τη νόμιμη πλειοψηφία» και επιχειρηματολόγησε πως «ενώ δάνειζε η ΕΚΤ με 1%, αντί να μας δώσουν το δάνειο με αυτό το ποσοστό μας το έδωσαν επτά φορές επάνω». Ασφαλώς, η κριτική στις τράπεζες που κερδοσκοπούσαν και συνεχίζουν νόμιμα να κερδοσκοπούν δεν μπήκε στα «καυτά» σημεία του ελέγχου επί του τραπεζικού συστήματος.

Κατέληξε ότι το Μνημόνιο «είναι επαχθές και άκυρο, αναγνωρίζουμε μόνο το κεφάλαιο». Αυτό βέβαια συνιστά αντίφαση και πρωτοτυπία, που μάλλον η Διεθνής Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους δεν θα αποδεχόταν, να απορρίπτει κανείς μόνο τους τόκους και να δέχεται το κεφάλαιο. Επιπλέον, ο Π. Καμμένος μάλλον χαϊδεύει αυτιά, όταν δεν έχει μια πρόταση για το αύριο, όταν δηλαδή οι επιλογές αυτές οδηγήσουν σε ρήξη με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους θεματοφύλακες του ευρώ. Είναι με την έξοδο της χώρας από ευρώ και ΕΕ ή όχι;

Αυτό δεν εμποδίζει το νέο κόμμα να κάνει τις προφανείς διαπιστώσεις, ότι «ο προϋπολογισμός πάει στις Βρυξέλλες για να συνταχθεί» και να υπογραμμίσει ότι «κανονικά πρώτα πληρώνουμε σχολεία, μισθούς. Εδώ λένε πρώτα οι δανειστές και μετά όλα τα άλλα. Αυτό οδηγεί σε αδυναμία πληρωμής των εσωτερικών υποχρεώσεων».

Απάντηση