Ελεγκτής θέλει να γίνει ο Καμμένος στον καρβουνιάρη του ΣΥΡΙΖΑ!

(Σχόλιο-επιμέλεια φωτογραφίας Βασίλης Παπαγεωργίου)

Ένα συμπληρωματικό ρόλο στο μετεκλογικό σκηνικό αναζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Τόσο η μεγάλη πόλωση των ημερών όσο και η υπόθεση Χαϊκάλη τελικώς στοίχισαν, δημοσκοπικά τουλάχιστον, στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, μετά βεβαίως και τα απανωτά χτυπήματα (κάτω από τη ζώνη τα περισσότερα) που δέχτηκε από τη ΝΔ.

Αναμφίβολα η πιο πετυχημένη στιγμή για τους ΑΝΕΛ σε αυτή την προεκλογική περίοδο ήταν το σποτάκι με τον «μικρό Αλέξη», το παιδάκι που χρειάζεται την καθοδήγηση του «αναγκαίου» Πάνου για να μην εκτροχιάσει το τρενάκι με το οποίο παίζει. Αλλά ακριβώς αυτό το μήνυμα αναδεικνύει και τα πολιτικά όρια του εγχειρήματος των ΑΝΕΛ. Πρόκειται για μια δύναμη «ανάχωμα» στην ορμή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα τον αφήσει να ξεδιπλώσει το αντιμνημονιακό του πρόγραμμα, θέτοντας όμως κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα. Μοιάζει η τέλεια συνταγή για το δεξιό ακροατήριο. Αποκατάσταση των οικονομικών ζημιών αλλά χωρίς υποχωρήσεις σε συμβολικά θέματα αξιών, όπως οι σχέσεις κράτους – Εκκλησίας, το μεταναστευτικό και η εξωτερική πολιτική.

Είναι πολύ εύγλωττη η παρομοίωση που χρησιμοποίησε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στα Επίκαιρα αυτή την εβδομάδα. «Όταν ο λαός έχει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό, όταν δέχεται επίθεση, έχει υποχρέωση να ενωθεί» σημείωσε σε ερώτηση για τις διαφορές του με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σημεία ενότητας και εξήγησε: «Ο Γοργοπόταμος είναι το φωτεινό παράδειγμα στη σκοτεινή εποχή του Εμφυλίου. Ο Ζέρβας και ο Βελουχιώτης ένωσαν τις δυνάμεις τους στη μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη του Ελληνισμού», για να καταλήξει ότι «έχουμε εθνική υποχρέωση να πάμε ενωμένοι στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, να διαπραγματευτούμε και να διεκδικήσουμε το δίκαιο του ελληνικού λαού».

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν να επιβραβεύεται η ρητορική αυτή. Εξαίρεση αποτέλεσε έρευνα της Ρας για λογαριασμό της εφημερίδας Επένδυση που έδινε 3,5% στους ΑΝΕΛ και χαρακτηρίστηκε για το λόγο αυτό «δημοσκόπηση-έκπληξη». Το επιτελείο Καμμένου το τελευταίο διάστημα ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά και υπογραμμίζει ότι πλέον το αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο στη μεγάλη εκλογική δεξαμενή της Κεντροδεξιάς. Θα δείξει αν θα επιβραβευθεί η τακτική και κυρίως αν πράγματι η άλλη πλευρά ενδιαφέρεται για τέτοια σύμπραξη.

Πηγή

Απάντηση