Γιώργος Καμίνης: Σε ποια χώρα ζει;

«Εικόνα του παρελθόντος» αντιπροσωπεύουν οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων το 2011 στο Σύνταγμα. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο BBC.

Απευθυνόμενος σε μελλοντικούς επισκέπτες της πόλης, ο κ. Γ. Καμίνης είπε ότι «τα επεισόδια ήταν το πρόσωπο του θυμού. Σήμερα οι πολίτες αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με περισσότερη ωριμότητα. Αντιμετωπίζουμε μία ανεργία που τρέχει με 30%, στους νέους το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 60%, και ως εκ τούτου η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία πρέπει να αναγνωρίσει ότι η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειαζόμαστε ένα νέο μείγμα πολιτικής, που να περιλαμβάνει ισχυρή δόση ανάπτυξης».

Το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ενώ οι στατιστικές για τα λουκέτα βοούν, ενώ οι εμπορικοί δρόμοι στο κέντρο και τις συνοικίες ερημώνουν, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι «καινούργιες επιχειρήσεις, νέα εστιατόρια, νέα μπαρ, ανοίγουν ξανά. Η Αθήνα ξαναγίνεται ελκυστική. Έτσι, από τη μία πλευρά η χώρα αιμορραγεί, χάνοντας ανθρώπους υψηλής εξειδίκευσης και μορφωτικού επιπέδου που φεύγουν στο εξωτερικό, αλλά από την άλλη δημιουργούνται ευκαιρίες».

Τι εννοεί ο ποιητής; Τα παγωτο-γιαουρτάδικα; Ή μήπως τα ενεχυροδανειστήρια χρυσού; Μα εδώ τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται με αστρική ταχύτητα, τι και αν ανοίγει ένα (1) σουβλατζίδικo στη θέση 20 καταστημάτων που κλείνουν;

Μυαλά και βλέμμα του παρελθόντος φαίνεται ότι διαθέτει ο δήμαρχος, που προφανώς κατοικεί σε άλλη χώρα από ό,τι οι κοινοί θνητοί. Αυτά που ζήσαμε το 2011 στις πλατείες δεν είναι παρά μια πρόγευση των όσων πρόκειται να συμβούν στο κοντινό μέλλον καθώς συνεχίζεται η μνημονιακή πολιτική του σφαγιασμού της εργασίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων.

Απάντηση