Δημήτρης Καλτσώνης: Σιδερόφραχτη δημοκρατία και πανδημοκρατικό μέτωπο

Για τα χαρακτηριστικά της σημερινής «σιδερόφραχτης δημοκρατίας» και το «πανδημοκρατικό μέτωπο» ως μοναδική επιλογή ελπίδας μίλησε ο καθηγητής Δημήτρης Καλτσώνης, σήμερα το βράδυ (Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013) στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ).

Κατά τον Δημήτρη Καλτσώνη, πέντε είναι τα στοιχεία που συγκροτούν τη σιδερόφραχτη δημοκρατία που σήμερα βιώνουμε:

  1. Ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας από υπερεθνικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ και το ΔΝΤ.

  2. Η συστηματική παραβίαση του Συντάγματος από τις κυβερνήσεις.

  3. Η έξαρση της παράνομης βίας από τις διωκτικές αρχής, αλλιώς τα λεγόμενα «εγκλήματα του κράτους».

  4. Η συνεργασία του κράτους με το παρακράτος, τη μαφία και τις νεοναζιστικές οργανώσεις.

  5. Η συστηματική συρρίκνωση των βασικών ελευθεριών, και κυρίως τα δικαιώματα στην απεργία, τη διαδήλωση και την ελευθερία στη διάδοση των ιδεών.

«Μία επιλογή ελπίδας έχουμε και αυτή είναι η ενωτική συμπόρευση και το πανδημοκρατικό μέτωπο και συσπείρωση», τόνισε ο ομιλητής και παράλληλα έθεσε τέσσερις αιχμές ως πλαίσιο ενότητας:

  1. Κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και επιτροπείας από ΕΕ και ΔΝΡ, «χωρίς αστερίσκους», όπως υπογράμμισε.

  2. Υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και τη συνάθροιση – κατάργηση όλων των αντιδραστικών νομοθεσιών αλλά και συμφωνιών που έχουν συναφθεί εδώ και δεκαετίες με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, όπως οι τρομονόμοι.

  3. Απαίτηση να διαλυθούν οι ναζιστικές οργανώσεις και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων τους.

  4. Διεκδίκηση εκκαθάρισης των Σωμάτων Ασφαλείας από ακροδεξιά «σταγονίδια» μαζί με ριζικό και ολόπλευρο εκδημοκρατισμό των σωμάτων.

Απάντηση