Από το κίνημα της πατάτας στο κίνημα της κάλπης

Νηστίσιμη μακαρονάδα με ακροδεξιά σάλτσα στον Αγ. Παντελεήμονα

Φαγητό μόνο για Έλληνες!

Κρατική επιχορήγηση 622.748 ευρώ εισέπραξε πριν λίγες μέρες ο ΛΑ.Ο.Σ του Γ. Καρατζαφέρη. Και πόσο φτηνό είναι σήμερα να «εξαγοράσεις» την ψήφο των πολιτών σε συνθήκες άγριας λιτότητας. Για χιλιάδες Έλληνες που περίμεναν στην ουρά για να αγοράσουν φθηνή πατάτα δύσκολο είναι να αντισταθούν όταν κάποιος πολιτικός φορέας προσφέρει δωρεάν τόνους μακαρόνια και λάδι! Η Χρυσή Αυγή εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στις υποβαθμισμένες συνοικίες εδώ και μήνες κολλώντας, (όπως είδαμε και στην περιοδεία τους σε απεργιακό χώρο), αυτοκόλλητα πάνω με τη στάμπα του κόμματος. Φαγητό με ακροδεξιούς χορηγούς υπάρχει. Όσο έχουμε εκλογές μπροστά μας.  Στην τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue το ΛΑΟΣ χάνει το 50% της εκλογικής του επιρροής κατρακυλώντας στο 2% που το τοποθετεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο Αγιος Καρατζαφέρης ωστόσο είναι ικανός να ξοδέψει ότι χρήματα έχει και δεν έχει για να προωθήσει τις προεκλογικές φιλανθρωπίες.  Φυσικά  το δωρεάν λάδι και τα μακαρόνια του ΛΑΟΣ προορίζονται μόνο για τους Έλληνες κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα.


«…Συχνά μας λέν’ πως οι φτωχοί είναι ευγνώμονες για τη φιλανθρωπία που δέχονται. Μερικοί είναι, δε χωράει συζήτηση, όμως οι καλλίτεροι ανάμεσά τους δεν είναι. Είναι αχάριστοι, δυσαρεστημένοι, ανυπόμονοι, επαναστατημένοι. Και έχουν απόλυτο δίκιο να είναι. Νοιώθουν ότι η φιλανθρωπία είναι ένας γλοιωδώς λανθασμένος τρόπος μερικής αποκατάστασης, μια συναισθηματική δωρεά, ένα επίδομα ανεργίας που συνήθως οδηγεί σε μια αναιδέστατη προσπάθεια εκ μέρους του αισθηματία να επέμβει σαν Τύραννος στις προσωπικές ζωές τους.

 …Η ανυπακοή, στα μάτια όποιου έχει διαβάσει ιστορία, είναι η προπατορική αρετή του ανθρώπου. Από την ανυπακοή γεννήθηκε η πρόοδος, από την ανυπακοή και η επανάσταση».

 

Από το δοκίμιο «Η Ψυχή του Ανθρώπου στο Σοσιαλισμό» του Όσκαρ Ουάιλντ

Απάντηση