Η αγωνία του καλλιτέχνη μετά από την κάλπη
Οι πολιτικές προτιμήσεις των καλλιτεχνών είναι ένα αρκετά αξιόπιστο εκλογικό βαρόμετρο. Όταν στο προεκλογικό κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά προς ανταποκρίνονται ο Ρέμος, ο Χατζηγιάννης και η Ελπίδα, φαίνεται ότι δεν υπάρχει ελπίς. Ανταποκρίθηκε βέβαια και ο Μανώλης Μητσιάς, ένας σημνός καλλιτέχνης που το μέχρι τώρα προφίλ του ήταν μάλλον αριστερό, όμως εδώ με τη ΝΔ πήγε ο γιος του Λαμπράκη, γιατί να μην πάει ένας τραγουδιστής;
Eξάλλου και στη Γαλλία, η σκηνοθέτρια Ναντίν Τρεντινιάν (χήρα του Ζαν-Λουί Τρεντινιάν) υποστήριξε ανοιχτά τον Σαρκοζί: «Προέρχομαι από την Αριστερά», είπε, «ο μπαμπάς μου ήταν κομουνιστής, αλλά αν ζούσε, ίσως να τον έπειθα». Ανοιχτά τάχθηκαν υπέρ του υποψήφιου της Δεξιάς ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο σκηνοθέτης Κλοντ Λελούς, ο παλιός τραγουδιστής Τζόνι Χαλϊντέι και Ενρίκο Μασίας και το “ιντερνετικό φαινόμενο” Μικαέλ Βεντετά, ένας 25χρονος μπλόγκερ με 5 εκατ. επισκέπτες στην ιστοσελίδα του. Ο Βεντετά, το πιο διάσημο ψώνιο της Γαλλίας, είχε χαρακτηρίσει τον Ολάντ “νέο Στάλιν σε πιο ηλίθια έκδοση” και είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση νίκης των Σοσιαλιστών, θα εγκαταλείψει τη χώρα. (Αμήν και πότε, μάλλον θα σκέφτηκαν πολλοί.). Ο Βεντετά ισχυρίζεται ότι συγκεντρώνει τρία σε ένα: «το σώμα του Μπραντ Πιτ, τη φιλοδοξία του Ναπολέοντα, το κατακτητικό πνεύμα του Κολόμβου».
Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιούν συνεχώς οι νεοφιλελεύθεροι οπαδοί της Δημιουργίας Ξανά, της Δράσης και της Ντόρας που «απειλούν» διαρκώς -μέσω twitter- με μετανάστευση αηδιασμένοι από το λαϊκισμό των Ελλήνων που δεν ψήφισαν το κόμμα τους. (και όμως είναι ακόμα εδώ).
Στο πλευρό του Ολάντ τάχτηκαν μεγάλα ονόματα της τέχνης, όπως η “μούσα του υπαρξισμού” Ζιλιέτ Γκρεκό, οι ηθοποιοί Ζαν Μορό, Μισέλ Πικολί και πολλοί άλλοι.
Η φιλόζωη Μπριζίτ Μπαρντό δεν έκρυψε τη λατρεία της για τη Μαρίν Λε Πεν, ο Ζορζ Μουστακί για τον Φιλίπ Πουτού και η Μπγιορκ για την Εβά Ζολί.
Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.