Πληγωμένος ο κιθαρίστας των Ζέπελιν από τον «αποκλεισμό» του από τους Ολυμπιακούς

Πληγωμένος εμφανίζεται ο Jimmy Page, o θρυλικός κιθαρίστας των Led Zeppelin  από την απόφαση των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου του 2012 να μην τον συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα της «πολιτιστικής Ολυμπιάδας».

Ο Page βοήθησε στην προώθηση των Ολυμπιακών του Λονδίνου ερμηνεύοντας στην τελετή λήξης των αγώνων στου Πεκίνου το άσμα των Zeppelin Whole Lotta Love έχοντας στα φωνητικά την ταλαντούχα αλλά άψυχη Leona Lewis.

Οι επιλογές των υπευθύνων του Λονδίνου πραγματικά δημιουργούν προβληματισμό ανάλογο με την επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου να κλείσουν οι «χρυσοί αγώνες» με τη φωνή της Άννας Βίσση και τα τραγούδια του Καρβέλα.   Η ιδέα τους ήταν στην τελετή έναρξης να εμφανιστούν τέσσερις καλλιτέχνες ή συγκροτήματα που ο καθένας θα εκφράζει μια από τις χώρες που συγκροτούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι…Duran Duran θα εκπροσωπήσουν την Αγγλία, ο Paolo Nutini τη Σκωτία, οι Stereophonics, (πάλι καλά) την Ουαλία και οι Snow Patrol την Βόρεια Ιρλανδία. Τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα επικριτικά. «Φαντάζομαι οι Spice Girls δεν ήταν εύκαιρες» σχολιάζει ειρωνικά ένας χρήστης στο NME. Κρίμα. Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τη Βρετανία μετά τον πόλεμο σχεδόν στα πάντα εκτός από τη μουσική. Από τα 20 μεγαλύτερα συγκροτήματα/σόλο καλλιτέχνες των τελευταίων 50 ετών, τουλάχιστον τα/οι 15 είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο.  Η Βρετανία παίρνει την τελευταία θέση μόνο με κριτήρια… Eurovision.

Οι Blur πάντως θα είναι οι επικεφαλείς μιας μεγάλης συναυλίας στο Hyde Park για το κλείσιμο των αγώνων. Ακόμα θα εμφανιστούν οι πολύ σημαντικοί New Order και οι Specials.

Απάντηση