Τwitter άνευ instagram είναι φαγητό χωρίς αλάτι

 S.O.S εξαφανίστηκαν οι καρτέλες του instagram από την timeline!

 

Μπλακ άουτ στο τουίτερ. Μαύρη και ζοφερή η μέρα της 10ης Δεκεμβρίου 2012 που το instagram –που ανήκει πλέον στον όμιλο του facebook- από φάσισε να εξαφανίσει τις πολύ δημοφιλείς καρτέλες με τις φωτογραφίες της από το twitter.

Το instagram για όσους δεν το έχουν μάθει ακόμα (διαβάστε εδώ)  είναι ένα εξίσου δημοφιλές πλέον κοινωνικό δίκτυο το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να προσθέτουν ρετρό φίλτρα στις ψηφιακές τους φωτογραφίες τα οποία (φίλτρα) βασίζονται στην αισθητική της στιγμιαίας φωτογραφίας της polaroid.  Επιπλέον το instagram επέτρεπε στους συνδρομητές της να μοιράζονται αυτές τις vintage στιγμές με τους φίλους τους σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το twitter και το facebook.   Μέχρι σήμερα.

Είναι περιττό να πούμε ότι το instagram χωρίς το χαρακτηριστικό της βαθιάς ενσωμάτωσης (integration) στο twitter δεν θα έφτανε ποτέ εκεί που είναι σήμερα. Στόχος της απόφασης να αφαιρέσει αυτή τη δυνατόητα επισήμως είναι να αναγκάσει τους χρήστες να στραφούν από το twitter στην δική της πλατφόρμα και να μεγαλώσει τα –ουσιαστικά ανύπαρκτα- διαφημιστικά της έσοδα. Ωστόσο αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι πρόκειται για μια προμελετημένη ενέργεια του ομίλου facebook που εξαγόρασε το instagram, ώστε να προκαλέσει ζημιά στον μεγάλο ανταγωνιστή της.

To instagram ξεκίνησε την εφαρμογή αυτής της εξοργιστικής –για πολλούς χρήστες- απόφασης πριν από δύο μέρες προσφέροντας αρχικά μια μίνι έκδοση των φωτογραφιών της μέχρι την χθεσινή bloody Sunday όπου αποφάσισε να τις αφαιρέσει εντολές. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμα τρόποι να μοιραστείτε   κάποιες φωτογραφίες σας από το  instagram στο twitter απλά δεν μπορείς να δεις τη φωτογραφία μέσω του interface του twitter και δεν μπορείς να τη δεις ως καρτέλα του instagram όπως παλιά.

Διαβάστε σχετικά:

Φαινόμενο Ιnstagram: Η Μεγαλύτερη Εξαγορά Στην Ιστορία Του Facebook

 

Πως Η Polaroid Εκφυλίστηκε Σε Ένα Ακόμα Φίλτρο Του Instagram

 

Οι προσπάθειες μας να παρακάμψουμε την απαγόρευση της απεικόνισης της καρτέλας του instagram μέσω του προγράμματος IFTTT αποδείχτηκαν μάταιες. (χθες το κόλπο δούλευε)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απάντηση