Φαινόμενο Ιnstagram: Η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του facebook

Instagram: Φίλτρα και εφέ + απλότητα+ευκολία στο χειρισμό+ στιγμιαίο «photoshop»+ενσωματωμένες τις δυνατότητες social network=Pure win=1δις δολάρια

Η polaroid της νέας εποχής

To Ιnstagram, μια εφαρμογή επεξεργασίας και διαμοιρασμού φωτογραφιών εξαγοράστηκε από το facebook για ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά. Η εταιρεία ανάπτυξής του instagram  συστάθηκε μόλις δύο χρόνια πριν. H  μεγαλύτερη εξαγορά στα σύντομα χρονικά του Facebook ανακοινώθηκε λίγο πριν οι μετοχές του Νο1 προορισμού κοινωνικής δικτύωσης αρχίσουν να διαπραγματεύονται δημόσια.

Το νόημα της ταινίας social network, (ιστορία ίδρυσης του facebook), είναι ότι την εποχή της κρίσης η μεγαλύτερη αξία είναι μια πρωτότυπη ιδέα.  Μπορεί δηλαδή κάποιοι να κοιμόμαστε στα παγκάκια και να φοράμε κουρέλια αλλά η ιδεολογία πίσω από το αμερικάνικό όνειρο ζει και βασιλεύει. Το επόμενο μεγάλο  ιντερνετικό φαινόμενο έχει ήδη βρεθεί και ακούει στο όνομα pinterest.

Το Instagram δημιουργήθηκε το 2010 από δύο απόφοιτους του κολεγίου Stanford. Σε αυτό το application που βρίσκεται  μόνο στο iPhone, (σύντομα και σε android, windows 7) έχετε τη δυνατότητα να ανεβάσετε φωτογραφίες και με τα κατάλληλα φίλτρα, όσο άσχημες φωτογραφίες κι αν έχετε τραβήξει, να τις κάνετε να φαίνονται πολύ όμορφες.

Τα στιγμιαία ρετρό εφέ, βασισμένα στην αισθητική των κουνημένων χρωμάτων των παλιών polaroid δίνουν μια νότα νοσταλγίας, μια καλλιτεχνική διάσταση ακόμα και στις πιο  άτυχες στιγμές. Οι φωτογραφίες του  instagram όπου και αν δημοσιεύονταν στο facebook ή στο twitter,  δημιουργούσαν αίσθηση.  Ακόμα αφού η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη  μόνο για τις ακριβές συσκευές  iphone έδιναν και ένα κοινωνικό στάτους.  Το instagram σύντομα θα το δούμε και στα πιο «κοινά» android, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσει και η ενσωμάτωση του στο facebook.

Απάντηση