Οι αγανακτισμένοι επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος

Πάμε Σύνταγμα, Μένουμε Σϋνταγμα (18.00)

Δυναμική επιστροφή ή απλά μια χλιαρή επανασύνδεση/reunion;   Αυτό μένει να αποδειχτεί και είναι κάτι που δεν εξαρτάται από τους διοργανωτές του σημερινού καλέσματος στις 6 μ.μ στο Σύνταγμα από όλους εμάς και το περιεχόμενο που θα δώσουμε στη σημερινή κινητοποίηση μέσα από την παρουσία/απουσία, τα συνθήματα και τις συζητήσεις.

Αν έκανε κάποιος την προσπάθεια το 2011 να καταγράψει τα εκατοντάδες ειρωνικά σχόλια πριν την πρώτη συνάντηση των «Αγανακτισμένων» που στη συνέχεια τα περισσότερα μετατράπηκαν σε διθυράμβους και προσπάθειες οικειοποίησης θα είμασταν ίσως λίγο λιγότερο βιαστικοί πριν τους ξεγράψουμε.

Το κίνημα των Πλατειών του 2011 δεν υπάρχει πια, αλλά ελπίδα όλων είναι η συνέχεια του να ΄χει μάθει κάτι από τα λάθη και τις αδυναμίες του.

Μόνο τα παιδιά του Λουκάνικου, του πασίγνωστου «αγανακτισμένου» σκύλου της πλατείας Συντάγματος,  γάβγισαν την περασμένη Κυριακή τον Ματίας Μορς της Κομισιόν την ώρα που οι απεσταλμένοι της τρόικας κατέβαιναν από τις λιμουζίνες για να μπουν στο υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης.

Ας μην μείνουν τα γαβγίσματα η πιο σοβαρή αντίσταση που προβλήθηκε στην παρατεταμένη αυτή επίσκεψη.

 

Η χούντα δεν τελείωσε το ’73 και σχεδόν τίποτα δεν προμηνύει ότι θα τελειώσει το 2013 αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

 

adespotoi

 

 

Απάντηση