Πώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γίνεται είδηση στο in.gr

Σπάνια οι θέσεις και οι τοποθετήσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των  άλλων μικρών σχηματισμών της Αριστεράς που δεν ξεπερνούν το εκλογικό όριο του 3% βρίσκουν χώρο στα μέσα ενημέρωσης, κυρίως στην τηλεόραση αλλά και στα διαδικτυακά μέσα, όπως στην ηλεκτρονική «ναυαρχίδα» του ΔΟΛ, το δημοφιλές In.gr. Αυτή τη φορά όμως ήταν η εξαίρεση. Ο λόγος; Η οξύτητα της ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να ορκιστεί υπηρεσαικός πρωθυπουργός ο Γεράσιμος Αρσένης.

Η πράγματι σκληρή αναφορά βρίθει χαρακτηρισμών και γλαφυρών περιγραφών («Δεν είναι δουλειά της Αριστεράς να ξεπλένει φθαρμένους πολιτικούς», «η Αριστερά δεν έχει ανάγκη να δίνει «εχέγγυα» στην αστική τάξη και τα κέντρα εξουσίας») και σκοπεύει προφανώς στο να υψώσει πολιτικά και εκλογικά τείχη ενόψει της κάλπης. Ωστόσο, η αυτοτελής αναπαραγωγή της από την ιστοσελίδα in.gr έγινε μόνο και μόνο για να ενισχύσει από άλλη μία σκοπιά την σχεδιασμένη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία αντικειμενικά πλήττεται και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Ο πολιτισμός της περιχαράκωσης και της καταγγελίας είναι βέβαια πολύ προσφιλής σε όλες τις πτέρυγες της Αριστεράς. Ωστόσο, τέτοιες «δημοσιογραφικές» προβολές που έχουν τη μάσκα της αντικειμενικότητας για να κρύψουν το ΔΟΛιο πρόσωπο της πολιτικής σκοπιμότητας, κανονικά πρέπει να προβληματίσουν όλες τις πλευρές για το ύφος των ανακοινώσεων, όταν αυτές υποδαυλίζουν τον ενδοαριστερό «εμφύλιο».

Όλη η ανακοίνωση εδώ, όπου φαίνεται ποια κομμάτια και γιατί επιλέχθηκαν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως κατεβαίνει στις εκλογές έχοντας μέτωπο στα κόμματα του Μνημονίου και όχι στα κόμματα της Αριστεράς.

Όπως τονίζεται από στελέχη της:

» Θα υπερασπιστούμε την Αριστερά, τις ιδέες της και τις πρακτικές της, πρώτοι εμείς από όλους, απέναντι στον ορυμαγδό και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα των ημερών, που θα διατηρηθεί και σε όλη την προεκλογική περίοοδο. Αυτό ομως δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε ότι έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα, που μας διαχωρίζει από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και στη βάση των θέσεών μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε κριτική σε όσα θεωρούμε ότι είναι λανθασμένες επιλογές για την Αριστερά. 

Το γεγονός ότι είναι πολλοί οι «καλοθελητές» οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους ξαφνικά δείχνουν ενδιαφέρον για τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν τσιμπάμε, γνωρίζουμε τα κίνητρα και τους στόχους τους. Δεν είναι σύμαχοί μας! Καλό θα ήταν όμως και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να διαβάζουν τις κανονικές ανακοινώσεις, προκειμένου να την κρίνουν, και όχι ότι βγαίνει ως «είδηση». Χαρακτηριστικο παράδειγμα είναι η ανακοίνωση για τον Γεράσιμο Αρσένη: ολόκληρη η ανακοίνωση θυμίζει ποιος είναι ο Γεράσιμος Αρσένης, αλλά από αυτό το τμήμα δεν μπήκε κανένα σημείο στο δημοσίευμα που βγήκε…«

2 thoughts on “Πώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γίνεται είδηση στο in.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: