Ημερίδα: «Οι δομές υπηρεσιών φροντίδας υγείας σε καιρό οικονομικής κρίσης»

Η Ελληνική Εταιρία Αλγολογίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Οι δομές υπηρεσιών φροντίδας υγείας σε καιρό οικονομικής κρίσης», το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 09:00-18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος «Λεόντειο Λύκειο Πατησίων» (Νεϊγύ 17, Άνω Πατήσια – χάρτης). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και του Δήμου Αθηναίων και γίνεται με την υποστήριξη του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνω, Νίκου Χρυσόγελου.

Στην ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές πολυάριθμοι εκπρόσωποι δομών υγείας, επιστήμονες, κοινωνικοί φορείς καθώς και η πράσινη ευρωβουλευτής J. Lambert (Μ. Βρετανία), μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εισηγήτρια της έκθεσης «Επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», η Άννα Ριστατάκη, Σύμβουλος για την Πολιτική Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ο Α. Κεντικελένης, Ερευνητικός Εταίρος στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge, ενώ έχουν προσκληθεί να παρέμβουν εκπρόσωποι οργανώσεων ασθενών και κοινωνικών οργανώσεων.

Στόχος της ημερίδας είναι μέσα από τη συζήτηση και την κριτική ανασκόπηση να συμβάλει σε συντονισμό ενεργειών και σε προτάσεις για μελλοντικές δράσεις που θα οδηγήσουν στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας, ώστε οι τελευταίες να είναι ολοκληρωμένες, βιώσιμες, σταθερές, αποτελεσματικές, κοινωνικές και δίκαιες, προς όφελος των πολιτών. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε δύο βασικούς θεματικούς άξονες: την ευρωπαϊκή και παγκόσμια εμπειρία και την ελληνική πραγματικότητα, εξετάζοντας ζητήματα όπως, το νομοθετικό πλαίσιο, τις υπάρχουσες δομές, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον τομέα της υγείας, τις ανάγκες των ΑΜΕΑ, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας, τις υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλείας, τις δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα, καθώς και άλλες πτυχές που άπτονται του τομέα της υγείας.

Απάντηση