Μισθό αρχιεπισκόπου Βουλγαρίας κινδυνεύει να παίρνει ο Ιερώνυμος!

«Η κρίση είναι μια ευκαιρία να μετανοήσουμε», όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κοινωνία ώρα Mega»!

Aς μετανοήσουμε όλοι, λοιπόν. Τραπεζίτες και άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και λαμόγια, ανάπηροι ορίτζινιαλ και ανάπηροι-μαϊμού, τηλεστάρ, εργαζόμενοι των 25 ευρώ (μικτά), απλήρωτοι και χρυσοπληρωμένοι.

“Η εκκλησία είναι ένα λιμάνι”, είπε ο μακαριώτατος, όπου μπαίνεις θηρίο και βγαίνεις αρνί, μπαίνεις αγριοπερίστερο (γύπας) και βγαίνεις περιστέρι.  Ας το ακούσουν οι ξεπουπουλιασμένοι που, αντί να πηγαίνουν και να προσκυνούν, κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις…

Πάντως, ο αρχιεπίσκοπος ήταν συμπαθής, είπε και κάμποσες αυτονόητες αλήθειες και, γενικά, δεν έδινε την εντύπωση του φανατικού ή του υποκριτή –ασχέτως με τον αντιδραστικό ρόλο που έπαιζε η εκκλησία στη διάρκεια τόσων αιώνων, ασχέτως με το ρόλο τον οποίο  παίζει σήμερα καθώς η φιλανθρωπία προβάλλεται σαν ανάχωμα στη λαϊκή έκρηξη που φέρνει η κρίση.

Μίλησε και για το μισθό του –τον οποίο, όπως είπε, αμέσως ξοδεύει καθώς τον διαθέτει για αγαθοεργίες. “2.970 ευρώ πήρα τον περασμένο μήνα”, είπε, αλλά σε λίγο έφτασε στους παρουσιαστές μια διόρθωση:1.920 ευρώ. Έτσι όπως πάμε, σε λίγο και ο κ. Ιερώνυμος θα αμείβεται με μισθό αρχιεπισκόπου Βουλγαρίας, του οποίου δυστυχώς δεν γνωρίζουμε το ακριβές ύψος. Προκειμένου να αποφευχθούν οι νέες περικοπές στον αρχιεπισκοπικό μισθό, γεγονός που θα δυσκολέψει το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, ο μακαριώτατος θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με όλους τους εργαζόμενους σε ένα Αντιμνημονιακό Μέτωπο Μετάνοιας και Αγώνα.

Δείτε τον πονηρό αρχιεπίσκοπο που θέλει να κάνει τις βίλες γηροκομεία!

Απάντηση