Εμπόλεμη ζώνη η Ιερισσός! Καταγγελίες για δακρυγόνα σε σχολεία

Με οδοφράγματα και φωτιές αμύνονται οι κάτοικοι της Ιερισσού σε εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Ιερισσό για την προσαγωγή κατοίκων – υπόπτων για τον εμπρησμό στις Σκουριές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, «πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία 6 κλούβες ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι. Στο χωριό χτυπάνε οι καμπάνες και οι κάτοικοι συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας».

bevhs2xciaaz1fe-1Καταγγελίες κατοίκων αναφέρουν ότι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν μέσα σε σχολείο, ρίχνοντας μάλιστα και δακρυγόνα! Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, με δηλώσεις του στον Σκάι διέψευσε ότι έγινε ρίψη χημικών μέσα στο σχολείο, παρά μόνο στο μπλόκο των κατοίκων που εμπόδιζαν την αστυνομία να εισέλθει στο χωριό.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμα και εντός του σχολείου αλλά και σε ένα ιατρείο, όπως κατήγγειλε στην τηλεόραση του Σκάι ο πρώην δήμαρχος Σταγείρων, Μιχάλης Βλαχόπουλος. Όπως είπε, έχουν λιποθυμήσει τρεις μαθητές του σχολείου. Κατήγγειλε ότι έγιναν προσαγωγές ανηλίκων στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.  Ο Τόλης Παπαγεωργίου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα στην Ιερισσό κατήγγειλε στην τηλεόραση του Σκάι ότι ένα παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι από κάλυκα ασφυξιογόνου. Σύμφωνα με μαρτυρία μαθήτριας στον σταθμό, η συμμαθήτριά της βρίσκεται αυτή την ώρα με οξυγόνο υπό την παρακολούθηση γιατρού. Σύμφωνα με μαρτυρία κοριτσιού οι μαθητές του σχολείου έκαναν διαμαρτυρία στην αυλή του σχολείου όταν οι αστυνομικοί άρχισα να τούς πετούν δακρυγόνα.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.

Να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο για μια ακόμη φορά στη Χαλκιδική». Και συνεχίζει: «Ο ζήλος της κυβέρνησης Σαμαρά για την προστασία των επιχειρηματικών συμφερόντων είναι τέτοιος που δίνει εντολές για τη συνέχιση και την όξυνση της αδικαιολόγητης και απροκάλυπτης χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις.  Με πρόσχημα την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές, οι δυνάμεις καταστολής έχουν θέσει υπό κατοχή την Ιερισσό, με εισβολές σε σπίτια, προσαγωγές ανήλικων μαθητών, χρήση χημικών ακόμα και μέσα σε σχολείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί την κυβέρνηση να δώσει τέλος στο όργιο αστυνομικής τρομοκρατίας και καταστολής και να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από την περιοχή».

 


Σκουριές: Μαρτυρία μαθήτριας για τα δακρυγόνα από depy6

Απίστευτες σκηνές από ερασιτεχνική κάμερα κατοίκου

Απάντηση