Κινητοποιήσεις ενάντια σε μειώσεις μισθών στην ICAP

Σε μειώσεις μισθών 15%-20% προχώρησε η ICAP, μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Η μείωση αφορά όλους τους υπαλλήλους ενός τμήματος που αμείβονται με 330 ευρώ (καθαρά) και πάνω και είναι η δεύτερη που γίνεται μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο σε εργαζόμενους της εταιρείας. Η πρώτη μείωση έγινε μετά την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, ενώ η δεύτερη έρχεται ακριβώς την περίοδο που παύει να ισχύει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Από συνάντηση μάλιστα εργαζομένων με τη διοίκηση, προέκυψε το συμπέρασμα ότι οι εργοδότες δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση ότι αυτές οι μειώσεις θα είναι και οι τελευταίες.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι η εταιρεία πρόκειται σύντομα να επωφεληθεί από την πρόσφατη ανακοίνωση προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων χωρίς να χρειαστεί να καταβάλει το παραμικρό εργοδοτικό κόστος!

Την Τρίτη 02/04 οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας που χαρακτηρίστηκε πετυχημένη, καθώς πολλοί εργαζόμενοι άφησαν το πόστο εργασίας τους και κατέβηκαν στην είσοδο της εταιρείας για τη γενική συνέλευση. Εκεί βρέθηκαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του κλαδικού μας σωματείου αλλά και μέλη των Διοικητικών Συμβουλιών από τα σωματεία της Wind και της Vodafone τα οποία εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ICAP δηλώνουν ότι δεν θα δεχτούν καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, ενώ απαιτούν την ανάκληση των νέων συμβάσεων.

Όπως δηλώνουν, «ξέρουμε πολύ καλά ότι στην ίδια θέση με εμάς βρίσκονται και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι και άνεργοι. Για αυτό το λόγο καλούμε σωματεία, συλλόγους, φορείς, αλλά και τον κάθε εργαζόμενο και άνεργο ξεχωριστά να στηρίξουν έμπρακτα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας».

Απάντηση