Εκβιαστικά μπλογκ,τραπεζίτες,μισθοφόροι πράκτορες

Σημαντικές αποκαλύψεις για το σκοτεινό ρόλο αρκετών επαγγελματικών ιστολογίων έχει το περιοδικό Hot Doc που κυκλοφορεί.  Όπως περιγράφει πρόκειται  για ένα παρακρατικό σύστημα που χρηματίζεται από ισχυρούς οικονομικά παράγοντες, παρακολουθεί δημοσιογράφους και «ενοχλητικούς» πολίτες. Κομμάτι αυτού του παρακρατικού μηχανισμού είναι διάφορα blogs.  Για τη σκοτεινή πλευρά της μπλογκόσφαιρας είχαμε γράψει στο Mao.gr στο κείμενο «Blog εκβιαστών και διαφημιστικό αντάρτικο» στο οποίο αναφέραμε μεταξύ άλλων και τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για ιστολόγια που ζητούσαν διαφήμιση για να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον του.  Το hot doc θέτει ερωτήματα για το πού βρήκαν τις φωτογραφίες από παρακολούθηση τα blogs. Τώρα για τα ρεπορτάζ και το ρόλο του κ. Γκρέι εξακολουθούμε να έχουμε κάποιες επιφυλάξεις αλλά αυτό είναι διαφορετικό ζήτημα. 

Ακολουθεί το κείμενο από το Κουτί της Πανδώρας

Όπως αποκαλύπτει το HOT DOC, στις 23 Μαίου, τρία bogs Fimotro, Nonews και Noname, με διαφορά μερικών λεπτών έκαναν την ίδια ανάρτηση που αναφερόταν στην επίσκεψη του δημοσιογράφου του REUTERS Στήβεν Γκρέι, για μία έρευνα που αφορούσε τις Τράπεζες. Ο Grey όπως και το HOT DOC είχαν αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ελληνικές Τράπεζες δανειοδοτούσαν χωρίς πραγματικές εγγυήσεις offshore εταιρείες που ανήκαν σε μετόχους των Τραπεζών, σβήνοντας στη συνέχεια τα δάνεια.

Τα blogs λοιπόν δημοσίευσαν μια φωτογραφία του Γκρέι με τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου κάνοντας απαξιωτικά σχόλια για έναν από τους πιο έγκυρους ερευνητές του REUTERS. Σύμφωνα με τα σχόλια αυτά ο Γκρέι είχε έρθει στην Ελλάδα για να χτυπήσει την ελληνική Οικονομία. Δημιουργούσαν δηλαδή μέσα σε μερικά λεπτά την εντύπωση ότι ο Γκρέι δεν έλεγε την αλήθεια αλλά χτυπούσε την ελληνική Οικονομία. Χωρίς κανένα στοιχείο.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Τα blogs δημοσίευαν φωτογραφία των δημοσιογράφων λέγοντας πως ήταν από κινητό τηλέφωνο αναγνώστη. Σήμερα αποκαλύπτεται πως ήταν φωτογραφία από παρακολούθηση των δημοσιογράφων που είχε παρθεί από μηχανισμό παρακολούθησης.

Πού βρήκαν τις φωτογραφίες από παρακολούθηση τα blogs; Πώς συντονίζονται για να αποπροσανατολίσουν από την αλήθεια και να εμφανίσουν ερευνητές δημοσιογράφους ότι δρουν με σκοπιμότητα; Ποιος τους πληρώνει για να κάνουν εκατοντάδες αναρτήσεις κάθε μέρα; Ποιος δηλαδή πληρώνει 10 τουλάχιστον ανθρώπους προσωπικό, ενώ δεν έχουν διαφημιστικά έσοδα;

One thought on “Εκβιαστικά μπλογκ,τραπεζίτες,μισθοφόροι πράκτορες

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: