Ελλάδα-Γερμανία: Η μητέρα όλων των μαχών;

Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας  έχουν πάρει οι πολωνικές αρχές ώστε οι Έλληνες οπαδοί να μην μπορέσουν να μεταφέρουν μέσα στον αγώνα πανό με πολιτικά συνθήματα εναντίον της Μέρκελ, του Σόιμπλε και της Γερμανίας.  Οι πονηροί και πολυμήχανοι ‘Ελληνες ωστόσο ελπίζουμε ότι θα βρουν κάποιο τρόπο να περάσουν το μήνυμα που φαίνεται ότι χάθηκε στη μετάφραση την προηγούμενη Κυριακή. Οι ελεγκτές έχουν διαταχθεί ακόμα να κρατάνε όλα τα νομίσματα στις τσέπες των Ελλήνων οπαδών, ειδικά τις δραχμές!

Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας που εκλέχτηκε με λιγότερο από το 30% των ψήφων όσων επέλεξαν να ψηφίσουν μαζί με την «εξοχότατη» φράου Μέρκελ θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τον αγώνα για να δείξουν δήθεν ότι οι διαφορές τους είναι μόνο μέσα στην ποδοσφαιρική αρένα.  Όπως και να έχει οι διαφορές του ελληνικού λαού με τη γερμανική ηγεσία και τους ντόπιους γερμανοτσολιάδες και τραπεζοτσολιάδες του μνημονίου δεν πρόκειται να τελειώσουν σε 90’.  Το κλίμα θα ήταν φυσικά διαφορετικό αν στη θέση του Α. Σαμαρά βρισκόταν ο Α. Τσίπρας.  Τότε η Μέρκελ ίσως επέλεγε να μην παραστεί στον αγώνα.

Η λογική έλεγε ότι η Ελλάδα θα χάσει ενάντια στη Ρωσία και όμως κέρδισε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.  Δεν είναι απίθανο να δούμε κάποιο θαύμα και αύριο παρά το γεγονός ότι όλοι ξέρουμε ότι η γερμανική ομάδα είναι ανώτερη. Αλλά καλύτερο για τον ελληνικό λαό είναι να μην έχει αυταπάτες και να μην περιορίζεται σε συμβολικές ή τεχνητές νίκες σε ένα πεδίο που δεν ενοχλεί κανένα όταν μπορεί να κερδίσει ουσιαστικές.  Παρ’όλα όσα καλή επιτυχία στην εθνική μας.

Μαζί μαζί να φύγουν οι ναζί. (Έλληνες και Γερμανοί )

και η εκδοχή των Monty Pythons για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στους μεγάλους φιλόσοφους Ελλάδας-Γερμανίας.

Απάντηση