Κ. Χατζηδάκης – Στον Πλανήτη των Πιθήκων τα μαγαζιά ανοίγουν και τις Κυριακές

Στον πλανήτη των πιθήκων κατοικούν οι Έλληνες. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να πιστεύει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης που μίλησε σήμερα στον Real FM για το θέμα των καταστημάτων που θα λειτουργούν και τις Κυριακές. Τόσο παιδαριώδη ήταν τα επιχειρήματά του, που μόνο ένας πίθηκος θα μπορούσε να τα πάρει στα σοβαρά. Πρώτον, o υπουργός είπε ότι η Αριστερά θέλει να ανοίγουν τα μαγαζιά μόνο 2-3 ημέρες την εβδομάδα! (Πότε το είπε, πού, ποιος;) Έχουμε που έχουμε τα λουκέτα, είπε, να τα κλείνουμε κιόλας… τι μιζέρια! Δηλ., από τη μια έχουμε την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τα καταστήματα και, από την άλλη, τα κλειστά ακόμα και τις καθημερινές καταστήματα. Η θεωρία των δύο άκρων σε χατζηδακική έκδοση.

Δεύτερον, ισχυρίστηκε ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, θα δημιουργήσει 30.000 θέσεις εργασίας. Αλήθεια, τι είδους εργασία; Έχουν τη δυνατότητα οι μικρομεσαίοι, που πνίγονται στα χρέη, να προσλάβουν και άλλους υπαλλήλους ή θα κρατούν τα μαγαζιά τους ανοιχτά οι ίδιοι και θα αναγκάζουν το προσωπικό τους, αν έχουν, να εργάζεται χωρίς πρόσθετη αμοιβή; Θα μπορεί ένας υπάλληλος να πει όχι, όταν ξέρει ότι αν απολυθεί, δεν πρόκειται να ξαναβρεί δουλειά.

Τρίτον, ο κ. Χατζηδάκης ισχυρίστηκε ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι «πατριωτικό καθήκον». Δεν το ζητούν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Το ζητά η πατρίς. Αχ, κακόμοιρη πατρίδα, πόσα εγκλήματα γίνονται στο όνομά σου!

Απάντηση