Σε ποιον ανήκει ο Χάρι Πότερ;

Πολιτικοί και ποπ κουλτούρα

 

“Όταν εμείς μιλούσαμε γι’ ανάπτυξη, μας έλεγαν Χάρι Πότερ”, είπε στην προεκλογική ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς. Ο ίδιος, πριν από δύο χρόνια, επικρίνοντας τον Γιώργο Παπανδρέου, είχε πει: «Φαίνεται ότι ο Xάρι Πότερ έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην πράσινη πολυκατοικία”. Την ίδια ώρα τα μεγάφωνα έπαιζαν την αγαπημένη μουσική του Α. Σαμαρά το σάουντρακ από τους Πειρατές της Καραίβικής προφανώς για να μας προετοιμάσουν για το πλιάτσικο που σχεδιάζεται ή απλώς για να απαντήσουν στην απαίτηση της βάσης «όχι άλλο Σπανουδάκη».

Θα τρελαθούμε σαν τα οννεδιτάκια. Σε ποιον ανήκει ο Χάρι Πότερ; Σε ποιον ο Οδυσσέας Ελύτης και σε ποιον η Τασούλα; Tη ρώτησε τη βλαχοπούλα ο Βενιζέλος όταν στο σχόλιο του Τσίπρα «έχεις ξεφύγει» απάντησε «τράτζικ», θέλοντας να δείξει ότι είναι ένα παιδί του λαού που έχει επαφή με την ποπ κουλτούρα;

Πάντως, η ΔΗΜΑΡ είναι σοβαρό κόμμα, αφού στο προεκλογικό της σποτ ο Μπέζος παίρνει συνέντευξη από τον Φώτη Κουβέλη ο οποίος δεν παριστάνει τον Κίτσο της διαφήμισης, αλλά απαγγέλλει στίχους του Μαν. Αναγνωστάκη.

One thought on “Σε ποιον ανήκει ο Χάρι Πότερ;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: