Καταγγελία: «A Propaganda Story» κατασκευασμένη από Athens Voice

Η επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού έχει πάρει διαστάσεις παροξυσμού εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Η βιομηχανία του τρόμου που θέλει πάση θυσία να επικρατήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, είτε βγάζει πρωτοσέλιδα που αναφέρουν κούρεμα καταθέσεων, είτε βγάζει μούφες δημοσκοπήσεις όπως αυτή της GPO που ανάγκασε την ίδια την εταιρεία να την διαψεύσει.

Το ίδιο και η ηλεκτρονική έκδοση της Athens Voice σε μια προσπάθεια να συμβάλει και αυτή στην επιχείρηση τρομοκράτησης αναδημοσίευσε  ένα μικρό μέρος του άρθρου της Ειρήνης Χρυσολωράς στα ΝΕΑ, που μιλάει για κούρεμα καταθέσεων. Επικαλούμενη ως πηγή τον οικονομικό ιστότοπο «Zerohedge».

Ως φωτογραφία αυτής της αναδημοσίευσης η Athens Voice χρησιμοποίησε την αφίσα του ντοκιμαντέρ «A Haircut Story«, που πραγματεύεται ιστορίες και αφηγήσεις με φόντο το κυπριακό κούρεμα στις καταθέσεις που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2013. Χωρίς καν να διαβάσουν, να κάνουν κάποια έρευνα για το τι προσδιορίζει η αφίσα και φυσικά η ίδια η ταινία. Αλλά η mass production τρομοκράτηση αυτήν ώρα δεν συμμορφώνεται ούτε καν με τους κανόνες του παιχνιδιού.

 

123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πράξη αυτή δυσαρέστησε την Κύπρια σκηνοθέτιδα/παραγωγό Δανάη Στυλιανού, η οποία στον προσωπικό της λογαριασμό «Εάν δεν αφαιρεθεί, θα κινηθούμε νομικά. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιείτε γραφικά που δεν σας ανήκουν για άσχετα άρθρα» έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως δήλωσε στο mao.gr είναι «απαράδεκτες οι πρακτικές προπαγάνδας και εκφοβισμού που ασκούνται από μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν επιτρέπω σε κανένα να συνδέει το δημιουργικό της ταινίας μου A HAIRCUT STORY που πραγματευόταν το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο με προσπάθεια αλλοίωσης της δημόσιας συζήτησης, ελλιπούς ενημέρωσης και αρνητικού επηρεασμού της κοινής γνώμης. Αυτές είναι ευαίσθητες ώρες και οι συγκυρίες δύσκολες. Ο Τύπος στην Ελλάδα πρέπει να δείξει ψυχραιμία. Και ας προσέχουν επιτέλους τι αναπαράγουν…»

Απάντηση