Ο Guardian για τον Κώστα Σακκά

Τον χαρακτηριστικό τίτλο «Στην Ελλάδα όλα κινούνται γρήγορα, εκτός από τη δικαιοσύνη για τον Κώστα Σακκά» φέρει άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του Guardian (ολόκληρο εδώ) που υπογράφουν οι Έλληνες συντάκτες Χαρά Κούκη και Αντώνης Βραδής. Το θέμα της απεργίας πείνας του αναρχικού που διαμαρτύρεται με το ύστατο όπλο του για να απελευθερωθεί, όπως επιτάσσει κάθε έννοια δικαίου, αναδεικνύεται αό τους αρθρογράφους ως αποτέλεσμα ενός καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης που ελέω κρίσης έχει ενσκήψει στη χώρα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ίσως δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για την παράταση της προφυλάκισης. Όμως πλέον φαίνεται ότι κι αυτό το περιστατικό είναι μια ακόμη εξαίρεση, στη θάλασσα των εξαιρέσεων που συγκροτούν την καθημερινή πραγματικότητα εδώ στην Ελλάδα».

Και παρακάτω, οι συντάκτες σημειώνουν: «Η παράλογη ιστορία του Σακκά ίσως υπογραμμίζει κάτι περισσότερο ανησυχητικό από μια απλή σκληρή στάση έναντι ενός διακηρυγμένου εχθρού του κράτους. Σε μια ανακοίνωση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου σχετικά με την υπόθεση Σακκά, η Νέα Δημοκρατία (το βασικό κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού) όχι μόνο δεν προσπάθησε να υπερασπιστεί αυτή την άνευ προηγουμένου παραβίαση της νομιμότητας, αλλά αντιθέτως επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ επειδή υπερασπίζεται «κάθε κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία»».

Απάντηση