Ο κόκκινος Ντάνι στηρίζει Πράσινους


Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του «αδελφού» ελληνικού κόμματος, των Οικολόγων Πρασίνων. Με συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Σύνταγμα εξέφρασε θερμά τη στήριξή του στο κόμμα του Νίκου Χρυσόγελου, του Μιχάλη Τρεμόπουλου και των υπόλοιπων «πράσινων» στελεχών δηλώνοντας:

«Η Ελλάδα δε χρειάζεται μόνο χρήματα αλλά και μεταρρυθμίσεις όπως στη Διοίκηση και στο φορολογικό σύστημα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως ένα δίκαιο κράτος αποτελεί ίσως το σημαντικότερο συλλογικό αγαθό. Πιστεύουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας που τόσο έχετε ανάγκη. Πρέπει να μπουν στο κοινοβούλιο για να διαμορφώσουν μία άλλη πολιτική που θα βασίζεται στο διάλογο, τις συνεργασίες και κυρίως τις προτάσεις. Τα ακραία κόμματα δεξιάς και αριστεράς που μένουν μόνο στο «όχι» δεν μπορούν να επιδράσουν δημιουργικά στον απαραίτητο μετασχηματισμό της κοινωνίας».

Από τις διατυπώσεις του προσεκτικού και έμπειρου πολιτικού που έγινε σύμβολο του γαλλικού Μάη, δεν ξέφυγε όπως θα εντοπίσει ο προσεκτικός αναγνώστης, η πολιτική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει όλους τους Γερμανούς: Αλλάξτε το φορολογικό σας σύστημα, κάντε μεταρρυθμίσεις! Και ακόμη περισσότερο: Συνεργαστείτε μετεκλογικά!

Στη συνέντευξη συμμετείχαν η έτερη πρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ρεμπέκα Χάρμς, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Ιωάννα Κοντούλη και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Απάντηση