Παπακωνσταντίνου στη Στάη: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

  «Ήμουν ο υπουργός οικονομικών του Μνημονίου δεν είχα χρόνο να ασχολούμαι με λίστες!! Προσπαθούσα να ισορροπήσω πάνω σε 15 βάρκες» 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνέντευξη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη ΝΕΤ για τη λίστα Λαγκάρντ. (θα ανεβάσουμε σχετικό βίντεο σύντομα)  

Φανερά ταραγμένος ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Έλλη Στάση στην κρατική τηλεόραση της ΝΕΤ. Φυσιολογικό και ανθρώπινο. Έπινε συνέχεια νερό, σε κάποια σημεία η φωνή του έτρεμε και έκανε και φραστικά λάθη.

 

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην Έλλη Στάη αποκάλεσε τον εαυτό του υπουργό Οικονομικών όχι της Ελλάδας αλλά του Μνημονίου  και ότι οι λίστες ήταν ένα ασήμαντο επιχειρησιακό ζήτημα το οποίο δεν είχε προτεραιότητα στην ατζέντα του.  Με την λογική του Παπακωνσταντίνου ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Πρωθυπουργός του Μνημονίου

 

Εδώ χρειάζεται κάποια ντόμινα σαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να τον στριμώξει ήταν η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό.  Δύσκολα θα γλύτωνε ο Γιώργος Παπανδρέου από την συντονισμένη επίθεση τριών τηλε-εισαγγελέων ωστόσο η Έλλη Στάη ήταν υπερβολικά μαλακή και ευγενική.με τον πρώην υπουργό αφήνοντας τον να ξεπεράσει την αρχική ταραχή και να πει τη δική του εκδοχή σε φιλικό περιβάλλον και με τον μικρότερο δυνατόν αντίλογο.

Το ενδεχόμενο τα χρήματα που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ξαδελφών του να ανήκαν στον ίδιο από τη θητεία του στη Ζίμενς και σε άλλους οργανισμούς δεν τέθηκε καν στο τραπέζι.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ήταν πειστικός στο ελάχιστο αλλά κατέφυγε σε υπεκφυγές και περισσότερα ψέματα.

Ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει ποια ονόματα περιλαμβάνονταν στη λίστα!!

Δεν είχε την περιέργεια, δεν ήταν αυτός ο θεσμικός του ρόλος και άλλες απίθανες εξηγήσεις….

Επικοινώνησε με τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο  Παπανδρέου για τη λίστα. Ο πρωθυπουργός δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για το ποια ονόματα περιλαμβάνονταν στη λίστα.

 

Ατάκες που ξεχώρισαν:

«Ο χειρισμός που έκανα με τη λίστα οπωσδήποτε δεν ήταν ο καλύτερος» παραδέχτηκε. «Δεν θα έκανα τα ίδια» αλλά επέμεινε ότι δεν αλλοίωσε αυτός τη λίστα.

 

«Αν το είχα κάνει εγώ, δεν θα άλλαζα άλλους 10 για το ξεκάρφωμα;»

(για το στικάκι) «Του στικακίου (sic)», 

(για τη λίστα) «Ο Ε. Βενιζέλος απεφάνθη ότι δεν ήταν χρησιμοποιήσιμο (sic)»

 

(για τη λίστα) «Δεν ήξερα ότι είχα συγγενείς στη λίστα»

 

 

Απάντηση