Όταν η google τιμά τον Αγγελόπουλο

 Η αναγνώριση έρχεται από κει που δεν το περιμένεις 

Την 77η επέτειο της γέννησης του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου τιμά σήμερα η google αφιερώνοντας του το σήμα στην κεντρική σελίδα αναζήτησης .    Οι ταινίες του Αγγελόπουλου έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία με αποκορύφωμα το βραβείο Χρυσού Φοίνικα για την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια ημέρα» το 1998.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε από την ζωή ξαφνικά τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου, σε τροχαίο δυστύχημα, την ώρα των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα».

Με αφορμή την επέτειο γεννήσεώς του, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στη μνήμη του στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Σήμερα, στις 7.30 μ.μ., η οικογένειά του, οι συνεργάτες, οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του δίνουν ραντεβού στο αμφιθέατρο του μουσείου για «ένα ταξίδι προς τα πίσω». Ξεκινώντας από την «Αλλη θάλασσα» και φτάνοντας στους «Forminx» -την πρώτη του ανολοκλήρωτη ταινία μικρού μήκους, το φιλμ της οποίας έχει χαθεί- ένας συνεργάτης από κάθε ταινία του θα θυμίσει το κλίμα, το περιβάλλον, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε καρέ καρέ το έργο του σημαντικού Ελληνα σκηνοθέτη.

Απάντηση