Χρυσαυγίτες και δακρυγόνα στο κέντρο της Γλυφάδας

«Έξω η Χρυσή Αυγή από τη γειτονιά μας» είπαν δεκάδες κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς  μια ομάδα αποτελούμενη από 30 περίπου μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», εξοπλισμένοι όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες με παλούκια και κράνη, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αρχικά παρέμβαση μίσους στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού. Ήταν η μέρα του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Δεν πέρασαν πάντως λίγα λεπτά και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, μέλη των αντιφασιστικών επιτροπών, τους αναχαίτισαν, φροντίζοντας να μην πραγματοποιηθεί η εξόρμηση.

Χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Γλυφάδας, για να συνεχίσουν πιο κεντρικά την παρέμβασή τους. Εκεί συναντήθηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, που σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, έπαιξαν το ρόλο του προστάτη της φασιστικής ομάδας. Στο ύψος της οδού Ζησιμοπούλου οι άντρες των ΜΑΤ διέσχισαν τις γραμμές του τραμ και με ψεκασμούς και ξύλο απέτρεψαν τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες να συνεχίσουν την πορεία τους.

Όπως κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, Τάσος Ταστάνης, «οι αστυνομικές δυνάμεις άφησαν ανενόχλητους στη φασιστική προπαγάνδα τους Χρυσαυγίτες και σκόρπισαν αδιάκριτα δακρυγόνα και χημικά στην κεντρική Πλατεία της Γλυφάδας και επιδεικνύοντας απαράδεκτη βία απέναντι στους αντιφασίστες πολίτες που τους αποδοκίμαζαν ειρηνικά, τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές του Δήμου Γλυφάδας που ήρθαν σε συμπαράσταση τους και τους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Γλυφάδας και Ελληνικού που μετείχαν στην αντιφασιστική διαμαρτυρία».

Ο Τ. Ταστάνης κατήγγειλε ακόμη ότι επανειλημμένα μέλη της Χρυσής Αυγής επεμβαίνουν σε παιδικές χαρές της Γλυφάδας και απομακρύνουν παιδιά μεταναστών!

 

 

Απάντηση