Μανώλης Γλέζος: Ένοχοι είστε εσείς!

Αυτό που όλοι είχαν στο στόμα αλλά από αντιπολιτευτική αβρότητα κανείς δεν ξεστόμισε, είπε με παρρησία ο Μανόλης Γλέζος χτες στη Βουλή, σχετικά με την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και την πολιτική της αξιοποίηση από μεριάς της κυβέρνησης.

Είπε συγκεκριμένα: «Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, κάθε φορά που συμβαίνει ένα επεισόδιο – όσο τρομερό και αν είναι – εναντίον οποιουδήποτε κόμματος, να θεωρούμεθα ένοχοι, και να οφείλουμε να απαντήσουμε.

Γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να πω στη Ν.Δ. ότι από όλη τη δήλωσή της, χαίρομαι για το ότι θα συνεχίσει να κάνει τον αγώνα που θέλει – σύμφωνα με την ιδεολογία της – χωρίς να τρομοκρατείται. Αυτό το δέχομαι και το χαίρομαι.
Αλλά θέλω να εξετάσει η Ν.Δ. το γεγονός μήπως κάποιος ωφελείται – και ποιος ωφελείται – από αυτά τα γεγονότα.
Δεν ωφελείται πάντως η αριστερά! – Κάποιος άλλος ωφελείται.
Και μήπως προέρχεται αυτή η ενέργεια από παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς τη Ν.Δ.;

Και θα ήθελα επιτέλους κάποια φορά να καταδικάσετε και το γεγονός των πραξικοπημάτων που γίνονται συνέχεια στο Κοινοβούλιο. Και τις 50 έδρες που παίρνετε παραπάνω που σας επιτρέπει να καταδικάζετε το Σύνταγμα και την πλειοψηφία. Και επιμένω ότι δεν μπορεί να είμαι συνέχεια ένοχος. Και έμπρακτα – όποιος έχει παρακολουθήσει τη διαδρομή μου – θα έχει δει ότι δεν έχω υποστηρίξει έμπρακτα καμία ενέργεια που στρέφεται και κατά του Λαού, του Συντάγματος, και της Δημοκρατίας».

Και μια αποστροφή από τον λόγο του που δεν μεταφέρθηκε στο επίσημο Δελτίο Τύπου: «Δεν δικαιούστε να μας θεωρείτε διαρκώς ενόχους. Δεν είμαστε ένοχοι. Ένοχοι είσαστε εσείς για την κατάσταση στην Ελλάδα. Είσαστε ένοχοι για το τι υποφέρει σήμερα ο ελληνικός λαός. Ένοχοι είσαστε εσείς«.

Απάντηση