Κριθαράκι και βιτάμ!

Συγκλονίζει η είδηση από την Ισπανία πως ο στρατος βρήκε εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας, και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις νεκρούς.  Ωστόσο σπαρακτική είναι και η έκκληση για βοήθεια με παροχή σε είδος που απευθύνει ο πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου Αθηνών, για την ασφαλή διαβίωση των 140 ηλικιωμένων του, που όλοι ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου και έχουν εγκαταλειφθεί αβοήθητοι απο την πολιτεία. . Δεν ζητά μηχανές νεσπρέσο και ακριβά τάμπλετ, αλλά τα απολύτως αναγκαία, μεταξύ άλλων «αντισηπτικά, μάσκες και τρόφιμα, όπως «φρυγανιές, ζάχαρη, βιτάμ, καφέ, χυλοπίτες, κριθαράκι, ντοματοπολτό, αλάτι, ξύδι, μπισκότα», πάνες και καθαριστικά όπως «χλωρίνη, βετέξ, σφουγγάρια μπάνιου, σφουγγαρίστρες». Η κυβέρνηση, που έδειξε την ευαισθησία της απέναντι στα αδέσποτα παραχωρώντας άδεια τρίωρης εξόδου για το τάισμά τους, ας δείξει κάποια ευαισθησία όχι μόνο για το ιστορικό Γηροκομείο Αθηνών (που λειτουργεί από το 1864) αλλά για όλα τα ανάλογα ιδρύματα στη χώρα που ζουν (και θα ζήσουν) δραματικές στιγμές.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Tο φιλανθρωπικό σωματείο ΕΛΕΗΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΘΗΝΏΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΊΟ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ προσφέρει στην τρίτη ηλικία από το 1864 έως σήμερα.

Η προσωρινή από το Δικαστήριο διορισμένη Διοίκηση προσπαθεί να δημιουργήσει καθεστώς ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης στους 140 ηλικιωμένους που φιλοξενεί οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και απευθύνει έκκληση βοηθείας με παροχή σε είδος για:

Αντισηπτικά, μάσκες, πετρέλαιο, τρόφιμα (φρυγανιές, ζάχαρη, βιτάμ, καφέ, χυλοπίτες, κριθαράκι, πέννες, ξύδι, ντοματοπολτούς, αλάτι, μπισκότα).

Πάνες, μωρομάντιλα, χειροπετσέτες, κρεμοσάπουνα, υποσέντονα, πάνες βρακάκια.

Καθαριστικά: Χλωρίνη, wettex, σφουγγάρια μπάνιου, σφουγγαρίστρες.

Ο πρόεδρος του ΔΣ
Ζώης Κολιος

Τηλ.επικοινωνίας:2114117683/ 6972604642/ 6909711207.

Απάντηση