Θρίαμβος της Γερμανίας και των τραπεζιτών στην Σύνοδο

Η ήττα της Γερμανίας στο ποδοσφαιρικό euro δεν αμφισβητείται.  Στον πολιτικό στίβο ωστόσο…

Αναδημοσίευση από το Granma

Η κύρια απόφαση είναι να δημιουργηθεί νέος μηχανισμός υπό την κυριαρχία της ΕΚΤ, η οποία με τη σειρά της κυριαρχείται από την Κεντρική Γερμανική Τράπεζα και τους τραπεζικούς λομπίστες μέσω της Ομάδας των Τριάντα και του Σκιώδους Συμβουλίου της ΕΚΤ) που θα αποφασίζει ποιες τράπεζες και ποιες κυβερνήσεις θα λαμβάνουν βοήθεια μόνο με παράλληλη επιβολή Μνημονίου.

Στάχτη γίνονται οι ελπίδες Κύπρου και Ισπανίας (και άρα αποδεικνύονται και αρλούμπες αυτά που έλεγε ο Τσίπρας προεκλογικά) για βοήθεια στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους χωρίς μνημόνια. Τονίζεται συγκεκριμένα η ανάγκη άμεσης σύναψης μνημονίου με την Ισπανία.

Τα 120-130 δις. φυσικά είναι κοροϊδία αφού πρόκειται για αξόδευτα λεφτά των ταμείων συνοχής (50-60 δισ. εκ των οποίων 10 της Ελλάδας) + 10 δις από την τράπεζα επενδύσεων που επιδιώκουν να κινητοποιήσουν 60 δις. από τον ιδιωτικό τομέα για επενδύσεις  + 10 δισ. που θα δανείσουν τράπεζες σε πολευθνικές για να κάνουν έργα που θα έχουν παραγγείλει κυβερνήσεις (εμείς θα τα πληρώσουμε στο τέλος κι αυτά δηλαδή).

Ως εκ τούτου είναι εντελώς γελοία αυτά που γράφονται στον ελληνικό αστικό τύπο σήμερα.

EURO AREA SUMMIT STATEMENT – 29 June 2012 http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/131359.pdf

Barroso’s statement http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=SPEECH/12/509

Remarks by President Van Rompuy following the first session of the European Council mainly on the fake 130 billion- http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/131358.pdf

One thought on “Θρίαμβος της Γερμανίας και των τραπεζιτών στην Σύνοδο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: