Στον εμφύλιο των γενεών ποντάρει η ΔΑΠ


Απλουστευτικά σχήματα που τροφοδοτούν τον εσωτερικό εμφύλιο της κοινωνίας υιοθετεί η νέα καμπάνια της ΔΑΠ, της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ. Προφανώς, οι ακριβοπληρωμένοι φωστήρες της διαφημιστικής εταιρείας που σχεδιάζει τα μηνύματα και τις αφίσες της ΔΑΠ, σκέφτηκαν να αναπαραγάγουν τα κοινωνικά κλισέ προκειμένου να τραβήξουν εκλογική πελατεία και να ντύσουν τις αποκρουστικές νεοφιλελεύθερες και φιλομνημονιακές ιδέες της γαλάζιας νεολαίας. Έτσι σκέφτηκαν και το σλόγκαν «όχι στη γενιά που μας έφερε ως εδώ», με φωτογραφία από πορεία στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

Κανείς δεν αμφισβητεί φυσικά ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστικές κεφαλές της ΠΑΣΚΕ έχουν μερίδιο ευθύνης και μεγάλο μάλιστα για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και των εργαζομένων. Όμως η αντιπαράθεση οφείλει να γίνεται με όρους πολιτικής και όχι όρους γενεών. Στην ίδια γενιά ανήκουν και ο Γιάννης Μανώλης, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, ο Κώστας Καραμανλής ο προ μνημονίου πρωθυπουργός, αλλά και οι μανάδες και πατεράδες των σημερινών φοιτητών. Η λογική της συλλογικής ευθύνης, του «όλοι μαζί τα φάγαμε» που υπονοεί η αντιπαράθεση μεταξύ γενεών, στην πραγματικότητα αποκρύπτει την ουσία: Ότι σήμερα η βασική αντίθεση δεν είναι μεταξύ μιας γενιάς που χόρτασε και μιας νέας γενιάς που πληρώνει τα σπασμένα, αλλά μεταξύ μιας πολιτικής που φέρνει μνημόνια και μιας πολιτικής που τα ανατρέπει.

Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι η ΔΑΠ στηρίζει αμέριστα τον Αντώνη Σαμαρά και τη μνημονιακή του στροφή ενόψει κατάληψης της εξουσίας που πλέον προβάλλει πιο πιθανή από ποτέ. Επομένως, ας γράψουν οι ΔΑΠίτες στις αφίσες τους αν διαφωνούν ή όχι με το Μνημόνιο και το κόψιμο τω μισθών για να σωθεί η χώρα, να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε!

Απάντηση