«Μηδενική ανοχή» και όχι απλή καταδίκη, ζητά τώρα η ΝΔ

Τελικά, τα γκαζάκια της Θεσσαλονίκης βρήκαν τον στόχο τους. Όχι βέβαια εναντίον του βουλευτή πρώην υπουργού Κώστα Γκιουλέκα, του πρώην υπουργού βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιώργου Ορφανού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σ.Καλαφάτη, στα πολιτικά γραφεία των οποίων πραγματοποιήθηκε η επίθεση το βράδυ της Τρίτης. Αλλά συνολικότερα στο κλίμα τρομολαγνείας και πυρετού ασφάλειας που τροφοδότησαν.

Μακριά από εμάς η πρακτορολογία – προβοκατορολογία, όμως σήμερα με μια του δήλωση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, έριξε την τροχιοδεικτική βολή για όσα έπονται ενεργειών όπως αυτές: «Τα κοινότυπα περί καταδίκης της τρομοκρατίας δεν είναι πλέον αρκετά. Ή θα δείξουμε μηδενική ανοχή ή θα το βρούμε μπροστά μας, αργά ή γρήγορα» έγραψε ο νέος πολιτικός στο twitter, δείχνοντας ότι το κυνήγι των δηλώσεων διαχωρισμού είναι μόνο το πρελούδιο για την πραγματική περιστολή δικαιωμάτων που περιμένει όχι τους άφαντους «τρομοκράτες» ή εμπρηστές, αλλά όλους τους πολίτες και εργαζόμενους, με το δόγμα περί μηδενικής ανοχής που μπορεί να λάβει ασφαλώς μια πολύ διεσταλμένη ερμηνεία και εφαρμογή απέναντι σε όποιον διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική.

Πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που τόνισε ότι «Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Στη Δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του την Τετάρτη δήλωσε: «Οι εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον πολιτικό αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και τους εκφραστές του και μας βρίσκουν απέναντί τους. Την ίδια στιγμή δεν μπορούν να αποτελέσουν το άλλοθι για τη συνέχιση της στρατηγικής της έντασης από μια κυβέρνηση αποφασισμένη να περιορίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα χάριν της υλοποίησης του μνημονίου».

 

Απάντηση