Τζήμερος-Μάνος γάμος από συμφέρον με κουμπάρο τη διαπλοκή

Θα στηρίξουν την κυβέρνηση της ΝΔ με τον όρο «να κάνει μεταρρυθμίσεις»

Βαλλιανάτος θα συμμετέχει αλλά θα είναι σαν να μην συμμετέχει

Ποιός ο λόγος να ψηφίσει κάποιος συντηρητικός ψηφοφόρος Δημιουργία Ξανά-Δράση και όχι Νέα Δημοκρατία αφού οι θέσεις που πρεσβεύουν είναι λίγο πολύ ταυτόσημες;  Ότι η σύμπραξη Μάνου και Τζήμερου θέλουν να υπάρχει μια μια «καθαρή μεταρρυθμιστική φωνή» στη Βουλή, που «θα πιέσει αλλά και θα στηρίξει» την επόμενη κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, όπως δήλωσαν οι επικεφαλής των δύο σχηματισμών στη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανήγγειλαν τη δημιουργία του συνασπισμού.

Τα δύο κόμματα θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους και θα βαδίσουν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με τα οποία, η Δημιουργία Ξανά έλαβε 2,15% και η Δράση 1,8%. Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν, στο κατώφλι του 3% για είσοδο στη Βουλή, πέντε βουλευτές στη Δημιουργία Ξανά και τέσσερις στη Δράση, ενώ δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας σε εκλόγιμη θέση, ακόμη και αν υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.  Η τελευταία φόρμουλα αποτελεί ένα προϊόν συμβιβασμού μεταξύ των δύο αντρών. Ο Τζήμερος πείστηκε να δεχτεί τη συμμετοχή του Γρ. Βαλλιανάτου ( Προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας) και της παράταξης του αλλά σε έναν περιθωριακό ρόλο σαν μια μικρή συνιστώσα της Δράσης, (μεγέθους Ρόζας), χωρίς εκλόγιμες θέσεις και πολλές δημόσιες εμφανίσεις.

«Ο ρόλος μας, αν μπούμε στη Βουλή» είπε με τη σειρά του ο κ. Μάνος, «θα είναι σταθεροποιητικός και έντονα μεταρρυθμιστικός».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, ο κ. Τζήμερος δεν απέκλεισε συμμετοχή του συνασπισμού στη νέα κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι θέτει στην πρώτη σειρά των μεταρρυθμίσεων την αλλαγή της σχέσης πολίτη- πολιτείας και την ολοκλήρωση, από την επομένη, 18 Ιουνίου, της μηχανοργάνωσης, αλλαγές με μεγάλες πρακτικές εφαρμογές και απελευθέρωση δυνάμεων του δημοσίου τομέα.

Στην ερώτηση αν τάσσονται υπέρ των απολύσεων 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μάνος, παρατήρησε η απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015 αποτελεί πρόβλεψη του μνημονίου, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί «αν φτιάξουμε ένα δικό μας πρόγραμμα, λειτουργικό με βαθιές μεταρρυθμίσεις». Ας θυμήσουμε ότι το πρόγραμμα του Στ. Μάνου υπόσχεται 400.000 απολύσεις.

Γίνεται φανερό ότι και οι δύο πλευρές δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις για να προχωρήσουν σε αυτή την ένωση συμφέροντος από τους πολιτικούς τους προστάτες που προσπαθούν εδώ και δεκαετίες τη δημιουργία ενός ακραία ανοιχτού νεοφιλελεύθερου κόμματος. Ο Τζήμερος που δυσκολεύεται να κρύψει εκφράσεις κρυφής απέχθειας  απέναντι στο Στ. Μάνο, προσθέτει στην εξίσωση ακροδεξιές θέσεις αντίστοιχες του ΛΑΟΣ στη μετανάστευση, την αστυνόμευση και το μέτωπο απέναντι στην αριστερά αλλά χωρίς τη γραφικότητα και το «λαϊκισμό» του Καρατζαφέρη.  Σαν κερασάκι στην τούρτα οι πληρωμένοι κλακαδόροι που χειροκροτούσαν σαν να βρίσκονται σε τηλεπαιχνίδι του Α. Μικρούτσικου της δεκαετίας του  ’90  κάθε φορά που ο Θ. Τζήμερος πέταγε μια εξυπνάδα.   Το κόμμα πέρα από τις μαρκετίστικες μπαρούφες και τη δήθεν στήριξη στα social media, επιβιώνει χάρτη στην πραγματικά εξοργιστική προβολή του από τα ΜΜΕ του μνημονίου την ίδια ώρα που κάθε αντισυστημική φωνή -και κομμάτων εντός βουλής όπως το ΚΚΕ- είναι αποκλεισμένη.

Το περίφημο βίντεο που η ΝΕΤ διακόπτει το πρόγραμμα της για να μεταδώσει ζωντανά τη δήλωση του κ. Θάνου Τζήμερου…

2 thoughts on “Τζήμερος-Μάνος γάμος από συμφέρον με κουμπάρο τη διαπλοκή

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: