Τα «γαλλικούλια» της Μαντάμ Σουσούς και τα «αγγλικούλια» του Τσίπρα

Πριν λίγες μέρες ο Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο CNN και ξεσήκωσε θύελλα ανάμεσα στους Έλληνες αγγλομαθείς. Το τι του έσουραν οι εγχώριες Σουσούδες για το «μαντάμ Μέρκελ», για την προφορά του και για τα «επιπέδου Λόουερ» αγγλικά του δεν περιγράφεται. (Ένα μικρό δείγμα μπορείτε να βρείτε στα σχόλια στο YouTube, «τα αγγλικά του Τσίπρα» και ο «Τσίπρας στο CNN».)

Το να προσθέσουμε κι εμείς το δικό μας σχόλιο είναι περιττό. Εδώ ισχύει το “άμα έχεις τέτοιους εχθρούς τι να τους κάνεις τους φίλους”. Καλύτερη διαφήμιση δεν θα μπορούσε να κάνει στον Τσίπρα ούτε ο ακριβότερος ίματζ μέικερ. Δεν έχει άδικο ο Γιώργος Μαλούχος του “Βήματος” που εκλιπαρεί τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις να πάψουν να χτυπούν τον Τσίπρα γιατί έτσι τον εξυψώνουν .  Το σίγουρο είναι ότι το αυτί του Αλέξη δεν θα ιδρώσει από το δημοσιογραφικό σουσουδισμό και δεν θα κάνει ό,τι έκανε η αυθεντική Μαντάμ Σουσού του Ψαθά.

Φανταστείτε τον Τσίπρα να αρχίσει να φοιτά στο Κρυφό Αγγλικό Σχολειό, όπως έκανε προ 70ετίας η θρυλική Μαντάμ Σουσού, η οποία άρχισε μαθήματα γαλλικών υπό απόλυτη μυστικότητα ώστε να μπορεί να σταθεί στους κύκλους της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας. “Να μην το μάθουν οι φίλοι μου από την αγγλική πρεσβεία”, λέει στον αποσβολωμένο δάσκαλο. Ετσι και τώρα, ο δάσκαλος της αγγλικής θα μπαίνει κρυφά στην Κουμουνδούρου για να διδάξει τον Sir Tsipras.

Για την ιστορία απολαύστε το βίντεο από την τηλεοπτική Μαντάμ Σουσού (ο δάσκαλος των γαλλικών από τα 14.38 έως τα 20 λεπτά μετά την έναρξη).

One thought on “Τα «γαλλικούλια» της Μαντάμ Σουσούς και τα «αγγλικούλια» του Τσίπρα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: