Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα καταργήσει ΟΛΟ το μνημόνιο

 Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν τα φυλλάδια του, οπότε λογικά αυτό πρέπει να είναι το κυβερνητικό του πρόγραμμα.  Σύμφωνα με τα προεκλογικά φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργήσει ΟΛΟΥΣ του μνημονιακούς νόμους θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα διαπραγματευτεί τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αξιοποιώντας το  Διεθνή Λογιστικό Έλεγχο του χρέους. Ακόμα οι τράπεζες που έχουν δεχτεί μεγάλη δημόσια χρηματοδότηση θα περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο! Κατεβάστε το φυλλάδιο από εδώ (left.gr).  Σε κάθε περίπτωση οι θέσεις είναι αισθητά καλύτερες από ότι φοβόμασταν με βάση τις τηλεοπτικές κωλοτούμπες,  και τις εκπτώσεις στις δημόσιες δηλώσεις στελεχών. 

Μήπως μοιάζει σε κάποιους πολύ καλό για να είναι αληθινό; Γιατί όλα όσα ακούμε από την τηλεόραση είναι διαφορετικά;  Πρόκειται μόνο για προσωρινή για τακτική αναδίπλωση; Ελπίζουμε να μην υπάρχουν νέες υποχωρήσεις και εκπτώσεις μέσα σε δύο μέρες αφού την Παρασκευή παρουσιάζεται αναλυτικά το πρόγραμμα.  Σύμφωνα με τα επίσημα σημεία του προγράμματος του αφού αυτές μοιράζονται στους πολίτες: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους, θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα διαπραγματευτεί το χρέος με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Στα πλαίσια αυτά θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα του Διεθνούς Λογιστικού Ελέγχου του χρέους.

Οι τράπεζες που έχουν δεχτεί 200 δις δημόσια χρηματοδότηση θα περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο, θα υπηρετήσουν ένα πρόγραμμα ενάντια στην ανεργία και θα ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Θα  ακυρωθούν οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που διαλύουν το εργατικό δίκαιο και καταργούν τις κλαδικές συμβάσεις.

Θα δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με κοινωνικά κριτήρια και περουσιολόγιο έτσι ώστε να φορολογείται ο πλούτος και όχι η φτώχεια.

Οι μισθοί, οισυντάξεις, η δημόσια υγεία και παιδεία, το πραγματικό βιωτικό επίπεδο του λαού θα αποτελέσουν την πιο ουσιαστική προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Μέσα από  την κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας θα αγωνιστούμε για τον μετασχηματισμό της οικονομικής βάσης, για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα σέβεται τον άνθρωπο και το φυσικό πλούτο.

Σε ολόκληρη την κοινωνία θα αναπτυχθούν θεσμοί πραγματικής δημοκρατίας με ουσιαστικό ελέγχο ενάντια στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Με αλλαγή του εκλογικού νόμου και καθιέρωση της απλής αναλογικής, με κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πραγματική τιμωρία όσων δεν σεβάστηκαν την περιουσία

του λαού.

Η κοινωνία πρέπει να εμπιστευτεί τις δυνάμεις της. Να προχωρήσει χωρίς αυτούς που συνειδητά δύο χρόνια υλοποιούν ένα σχέδιο καταστροφής. Να δημιουργήσει μια νέα ενότητα του λαού για την ικανοποίηση των δικών του αναγκών. Σε αυτόν τον αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσει τον λαό με όλες του τις δυνάμεις!

 

One thought on “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα καταργήσει ΟΛΟ το μνημόνιο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: