Κοροϊδεύουν! Μία μέρα εκπαίδευση οι φύλακες των μουσείων…

Προφανώς νομίζουν ότι απευθύνονται σε μαλάκες. Κάνουν ολόκληρη φιέστα με δηλώσεις, ομιλίες και πλούσιες προεκλογικές παράτες ότι δήθεν εκπαιδεύουν προσωπικό για να φυλάνει καλύτερα τα μουσεία μας. Και αποκρύβουν από τις δεκάδες σελίδες των ομιλιών τους ότι όλο κι όλο η «εκπαίδευση» κρατάει μια μέρα! Ένα σεμινάριο της κακιάς ώρας δηλαδή!

Από την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ μαθαίνουμε ότι από σήμερα 02-04-2012 «μέχρι και την 09-04-2012 δύο χιλιάδες άτομα που αποτελούν το προσωπικό φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων, θα παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των εγκαταστάσεων και των χώρων αυτών». Λένε μάλιστα ότι η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε είκοσι τρεις πόλεις σε όλη την επικράτεια, με την επιμέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) και της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος σύμφωνα με τους επιτελείς είναι η βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού αυτού και την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με την ασφάλεια των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και χώρων. Αυτά τουλάχιστον είπαν μπροστά στις κάμερες οι διοργανωτές της φιέστας, ο Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.

Μας κάνουν πλάκα αν πιστεύουν ότι θα χάψει κανένας ότι με μια (1) μέρα εκπαίδευσης κάποιος γίνεται καλύτερος σε κάτι. Ας πούνε πόσα ευρώ κόστισε όλο το πρόγραμμα να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται. Εκτός αν εντάσσεται και αυτό το κακόγουστο αστείο στην προεκλογική ατζέντα Χρυσοχοϊδη που έχει τίτλο «ησυχία-τάξις-ασφάλεια».

Απάντηση