Μάθε, παιδί μου, γράμματα στο Πρίσμα;

Μάθε, παιδί μου, γράμματα στο Πρίσμα;

Ο αστυνομικός συνδικαλισμός είναι εδώ! Όχι, δεν είναι ο συνδικαλισμός των αστυνομικών, αλλά ο αστυνομοκρατούμενος συνδικαλισμός! Το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας, μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας, αναβιώνει ή μάλλον βρικολακιάζει επί ημερών Σαμαρά-Βενιζέλου.

Τα γεγονότα έχουν γίνει πια γνωστά. Μια καθηγήτρια, η Α.Σ., απολύεται από το φροντιστήριο Πρίσμα, στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από 24 χρόνια εργασίας. Κι ενώ ο Σύλλόγος της, ο ΣΕΦΚ, δίνει μάχη για την επαναπρόσληψή της, η Α.Σ. παραλαμβάνει «πρόσκληση» να παρουσιαστεί εντός 3 ημερών στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας για «διεκπεραίωση υπόθεσής της». (Επί χούντας η πρόσκληση έγραφε «δι’ υπόθεσίν σας»). Πηγαίνει κι εκεί της μεταφέρουν την «παράκληση» (δηλ. την απειλή) του εργοδότη «να απευθυνθεί η ίδια στο σωματείο μας [το ΣΕΦΚ] ζητώντας μας να μην πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 20/9 έξω από το φροντιστήριο «Πρίσμα» στο κέντρο της Αθήνας, στην Ακαδημίας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο εργοδότης είχε ενημερώσει  ότι θα υποβάλει αγωγή, η οποία θα της κοστίσει 30.000 ευρώ!»

Ας στείλουμε, λοιπόν, τα παιδιά μας, να μάθουν γράμματα στο Πρίσμα. Να μάθουν να υποτάσσονται, να μάθουν ότι η αστυνομία είναι ο καλύτερος φίλος του εργοδότη και ότι ο εργαζόμενος δάσκαλος είναι ο χειρότερος εχθρός της μάθησης και της κοινωνίας. Και ύστερα κάποιοι λένε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου το σύνθημα «Η χούντα δεν τελείωσε το ’73»!

Το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι να διορίσει Αστυνομικό Επίτροπο σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε σχολείο, σε κάθε φροντιστήριο, σε κάθε παιδικό σταθμό, έτσι που κανείς να μη σηκώνει κεφάλι.

Απάντηση