Νέα Δημοκρατία: «Φρίκη! Κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει επαναστατική κυβέρνηση»

Φρικαλέα ανακοίνωση της ΝΔ 

Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα από τη Νέα Δημοκρατία αλλά το τελευταίο ιδεολόγημα της επικοινωνιακής της ομάδας δείχνει ότι οι άνθρωποι έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο με την κοινή λογική. Σε επίσημη ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα αναπαράγει τη κίτρινη δημαγωγία του «Πρώτου Θέματος» και μιλάει για μυστικό σχέδιο μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει «επαναστατική κυβέρνηση που θα καταργήσει το στρατό και την αστική δημοκρατία»! Η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται σε θέσεις της «Κομμουνιστικής Τάσης ΣΥΡΙΖΑ»,  -μιας μικρής ομάδας που στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή πήρε 25 ψήφους (0,74%) και έβγαλε 2 έδρες από τις 200+1 της ΚΕ.

Δεν ξέρουμε πραγματικά πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα Σαμαρά τώρα που δημοσκοπικά βλέπει τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ξεμείνει από δυνάμεις.  Η ανακοίνωση και τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας είναι για γέλια αλλά το γεγονός ότι αυτοί οι γελοίοι δεν γράφουν κακή σάτιρα αλλά βρίσκονται στην εξουσία δεν είναι τόσο αστείο.  Η φρικαλέα ανακοίνωση ακτινοβολεί απελπισία και πανικό αλλά φανερώνει και πόσο μακριά είναι διατεθειμένοι να φτάσουν αυτοί οι θλιβεροί χατζηαβάτηδες προκειμένου να παραμείνουν γαντζωμένοι στην καρέκλα τους.   Μην ξεχνάμε ότι η χούντα των συνταγματαρχών κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο «κομμουνιστικός κίνδυνος»

 

Ακολουθεί ολόκληρη η επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας (όχι δεν είναι τρολιά):

 

«Φρίκη  προκαλεί η  αποκάλυψη κυριακάτικης εφημερίδας (Πρώτο Θέμα) ότι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει «επαναστατική κυβέρνηση» που θα καταργήσει τον στρατό, θα ιδρύσει «λαϊκή πολιτοφυλακή», θα φορολογήσει τους Έλληνες με 75% και θα αντικαταστήσει   την Αστική Δημοκρατία, με τη «σοσιαλιστική δημοκρατία των εργαζομένων».

 

Αντί για διαγραφή και καταδίκη της πολυπληθούς τάσης του ΣΥΡΙΖΑ  από όλα τα όργανα του κόμματός του, ο «Ευρωπαίος» κ. Τσίπρας επιλέγει την συμπόρευση μαζί τους, αγκαλιάζοντας τις αδιανόητες θέσεις τους, που ούτε ακόμα και ο αιμοσταγής δικτάτορας Εμβέρ Χότζα  δεν μπορούσε να διανοηθεί!

 

Η  «κομμουνιστική τάση» του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπείται  σε όλα τα όργανα του κόμματος, αντί να αποδοκιμαστεί, να απομονωθεί και να διαγραφεί αυτομάτως, αγκαλιάζεται  δημοσίως από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον Γραμματέα του κόμματος κ. Βίτσα και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Λαφαζάνη. Για να μαθαίνουν οι Έλληνες,  στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται: 

 

 • Άμεση «Κοινωνικοποίηση» του τραπεζικού συστήματος και όλων των μεγάλων ιδιωτικών (και δημόσιων επιχειρήσεων) και σταδιακή «κοινωνικοποίηση» των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.
 • Κοινωνικοποίηση της μεγάλης ιδιοκτησίας γης.
 • Νομοθέτηση του εργατικού ελέγχου στις επιχειρήσεις από εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές εργαζόμενων.
 • Κατάργηση του  στρατού και αντικατάστασή του από «οργανωμένο δημοκρατικά ένοπλο λαό».
 • Κατάργηση της αστυνομίας και αντικατάστασή της από «λαϊκή πολιτοφυλακή», ελεγχόμενη από τις μαζικές οργανώσεις.
 • Αναστολή  κάθε δαπάνης για τον στρατό.
 • Φορολόγηση όλων των Ελλήνων με 75%.
 • «Απαλλοτρίωση» των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών Υγείας και κατάργηση της ιδιωτικής Παιδείας, Υγείας και Ασφάλισης.
 • Ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών θα αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα. Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη.
 • Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους.
 • Ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων να είναι συνδεδεμένος με το μισθό του βιομηχανικού εργάτη.
 • Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.
 • Σύγκρουση με την καπιταλιστική ΕΕ και τους θεσμούς της και αναπόφευκτα, την έξοδο από αυτή.
 • Κοινωνικοποίηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και απόδοση του εξοπλισμού τους για ελεύθερη χρήση στις κάθε είδους ενώσεις των εργαζόμενων πολιτών. 
 

Οι θέσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνες για την ίδια τη Δημοκρατία! Ο ελεύθερος δυτικός κόσμος αυτά τα ζητήματα τα έχει λύσει προ πολλού, τοποθετώντας τα στο περιθώριο της Ιστορίας. 

Ο κ. Τσίπρας έχει πρόβλημα. Κάθε λεπτό που περνάει και ανέχεται τα στελέχη αυτά να πλαισιώνουν τις υψηλότερες θέσεις του κόμματός του, κάθε λεπτό που περνάει και αυτές οι θέσεις ισχυροποιούνται εντός ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποιούν αυτό που φοβόμαστε. Ότι αυτές οι θέσεις δεν είναι απλώς περιθωριακές και επικίνδυνες. Είναι θέσεις ισχυρές και οικείες εντός ΣΥΡΙΖΑ που δεν τολμά ο κ. Τσίπρας ούτε καν να τις αποκηρύξει!».  

 

 

Απάντηση