Το παιχνίδι του μνημονιακού στέμματος και ο κυρ. Φώτης

Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ αυτή την ώρα

Σαμαράς: Η πρόταση του Φώτη Κουβέλη αγγίζει τη δική μας και στα τρία σκέλη

Θα προλάβουν μέχρι την Κυριακή να καλύψουν την απόσταση που τους χωρίζει;

Εντονότατες αντιδράσεις συναντά εντός της ΔΗΜΑΡ το σχέδιο σχηματισμού μνημονιακής κυβέρνησης με τη συμμετοχή μόνο της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το newsit.gr του Νίκου Ευαγγελάτου επιβεβαιώνει ότι ο Φώτης Κουβέλης αυτή τη στιγμή δέχεται αφόρητες πιέσεις από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους και παράγοντες για τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης.  Από την άλλη σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος που δεν  βιάζεται να παίξει τον ίδιο βρώμικο ρόλο και να έχει την ίδια κατάληξη με την αντίστοιχη ομάδα του Καρατζαφέρη αντιδρά.

Πηγή του άμεσου περιβάλλοντος του Φ. Κουβέλη είπε στο newsit πως με έμμεσο ή άμεσο τρόπο ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ ενημερώθηκε από 8 (επί συνόλου 19) βουλευτές του κόμματος ότι δεν θα στηρίξουν μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας έτσι τέλος στο σενάριο κυβέρνησης μεταξύ Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Ενώ ως αργά το απόγευμα και μετά τη συνάντηση Βενιζέλου-Κουβέλη το σενάριο της τριμερούς συνεργασίας είχε αναθερμανθεί η βραδινή παρέμβαση των βουλευτών άλλαξε τα δεδομένα.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι το πρωί και από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Φώτης Κουβέλης με τη ρητορική του ανέτρεψε το χθεσινό κλίμα θέτωντας και εκείνος ως όρο συμμετοχής σε μια κυβέρνηση τη συμμετοχή σε αυτή και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύσκολο είναι να πιάσουν έναν-έναν όλους τους βουλευτές που δεν βιάζονται να παίξουν το παιχνίδι του στέμματος του μνημονίου.  Αλλά οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα και όλα παραμένουν ρευστά.     Το σίγουρο είναι ότι το σύστημα με τίποτα δεν θέλει να πάει σε εκλογές. Το σενάριο της αποσκίρτησης των μισών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με αρχηγό τον Ψαριανό έχει πέσει και αυτό στο τραπέζι αλλά θεωρείται κίνηση απελπισίας καθώς όλοι σημειώνουν ότι οι αντιδράσεις σε μια τέτοια κίνηση θα είναι τεράστιες και πως το κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει καμία νομιμοποίηση. Όχι ότι θα έχει αν και όταν υποκύψει τελικά ο Φώτης Κουβέλης. 

Σχετικές αναρτήσεις:

Κουβέλης: Δεν είμαι Καρατζαφέρης, κυβέρνηση μόνο με ΣΥΡΙΖΑ

Βρέθηκε ο Καρατζαφέρης της «Αριστεράς»

 

One thought on “Το παιχνίδι του μνημονιακού στέμματος και ο κυρ. Φώτης

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: