Κόβουν φως και νερό σε αναξιοπαθούντες

Νέες καταγγελίες για το απάνθρωπο καθεστώς που επιβάλλεται σε ανθρώπους που δεν τα φέρνουν οικονομικά βόλτα από τους πρώην οργανισμούς κοινής ωφέλειας δημοσιοποίησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Πριν στεγνώσει καλά καλά το μελάνι της διαμαρτυρίας και έκκλησης για την εξαμελή οικογένεια που τους έκοψε το νερό η ΕΥΔΑΠ, στις 27 Φεβρουαρίου 2013 προέκυψαν δυστυχώς δύο νέα περιστατικά: Σε έναν 49χρονο άνεργο ελεύθερο επαγγελματία, πρώην καρκινοπαθή με ακρωτηριασμένο το ένα πόδι, η ΔΕΗ του έκοψε στις 7 Μαρτίου 2013 το ηλεκτρικό ρεύμα. Σε μια 3μελή οικογένεια, με  τους δύο γονείς άνεργους με ένα 7μηνών βρέφος, η ΕΥΔΑΠ τους έχει στείλει ειδοποιητήριο ότι θα τους κόψει το νερό.

Δεν ξεχνιέται φυσικά το περιστατικό, πέρσι το καλοκαίρι, όπου η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε καρκινοπαθή που υποστηριζόταν μηχανικά από συμπυκνωτή οξυγόνου. Το συνεργείο που έκανε την διακοπή δεν έδειξε κανένα οίκτο παρότι η οικογένεια τους είχε ενημερώσει ότι είναι θέμα ζωής ή θανάτου η διακοπή του ηλεκτρικού. Επενέβη τότε γνωστή δημοσιογράφος και το ηλεκτρικό επανήλθε…

Ιστορίες μνημονιακής απανθρωπιάς και εκβαρβαρισμού της κοινωνίας που μόνο να ενταθούν προβλέπεται στην προοπτική ιδιωτικοποίησης των εν λόγω εταιρειών, όταν δηλαδή πρυτανεύει αποκλειστικά το επιχειρηματικό κέρδος, κόντρα σε κάθε έννοια κοινωνικού αγαθού, με μόνη εξαίρεση τα μαρκετινίστικα κόλπα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με ψευτο-δωρεές σε ΜΚΟ.

Όπω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, «παρατηρείται μία αποσπασματική αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών. Αυτά όμως τα προβλήματα δεν λύνονται αποσπασματικά, αφού πολύ απλά και διογκώνονται και θα επανέρχονται, εκτός εάν και διά μαγείας βρεθούν δουλειές στους παραπάνω ανθρώπους και αρχίσουν να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Μέχρι τότε όμως τόσο η πολιτεία όσο και οι δύο εταιρίες (ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ) καταδικάζουν σε αργό (μερικές φορές και ΑΜΕΣΟ) θάνατο όλους αυτούς τους πολίτες που έχουν εξαθλιωθεί από την οικονομική κρίση. Επανερχόμαστε λοιπόν και κάνουμε δημόσια ΕΚΚΛΗΣΗ προς την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ να σταματήσουν άμεσα αυτές τις πρακτικές. Ζητάμε να συναντηθούμε μαζί τους για να τους ενημερώσουμε από κοντά για τα ΣΟΒΑΡΑ και ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι ευπαθείς ομάδες. Η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ μπορούν, εάν θέλουν, να σταματήσουν να είναι κομμάτι του προβλήματος και να γίνουν κομμάτι της ΛΥΣΗΣ των προβλημάτων που μαστίζουν όλη την κοινωνία».

Απάντηση