Το φοιτητικό…αριστεροχώρι, γύρισε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

Διευρυμένο τελικά ήταν μόνο το ακροατήριο της Δεξιάς.

 

Ενισχυμένη ήταν η αποχή σε σχέση με το 2015 (48.000 ψήφοι έναντι 55.000).

Αμφίσημα τα μηνύματα της κάλπης των φοιτητικών εκλογών.  H Δεξιά σε όλες της τις εκφάνσιες εμφανίζεται ενισχυμένη παρά τη διάσπαση της σε ΔΑΠ και…ΟΝΝΕΔ.

Νεοδημοκράτες φοιτητές από περίπου 60 συλλόγους ανά την Ελλάδα συμμετέχουν στις εκλογές ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας της οργάνωσης της νεολαίας.  Απέσπασαν ποσοστό 9,57% που δεν ήταν αρκετό για να στερήσει την πρωτιά από την επίσημη ΔΑΠ που συγκέντρωσε ποοσστό 30,51% (σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΠΚΣ.)

Μικρή άνοδος σε ποσοστό φαίνεται να εμφανίζει η ΠΚΣ 20,88 έναντι 20,38 (+0,5) σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνει η ίδια.

<blockquote class=»twitter-tweet» data-lang=»el»><p lang=»el» dir=»ltr»>Αυτές μας κυβερνάνε <a href=»https://twitter.com/hashtag/foititikes_ekloges?src=hash»>#foititikes_ekloges</a> <a href=»https://t.co/VjFchtVWBI»>pic.twitter.com/VjFchtVWBI</a></p>&mdash; Michalis Papath. (@allhlegios) <a href=»https://twitter.com/allhlegios/status/733214880321425408″>19 Μαΐου 2016</a></blockquote>
<script async src=»//platform.twitter.com/widgets.js» charset=»utf-8″></script>

Η συνεργασία της ΕΑΑΚ με τις δυνάμεις της ΑΡΕΝ και του ΑΡΔΙΝ δεν έγινε δυνατή στο σύνολο των σχολών ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν σαφές ελπιδοφόρο.  ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ συγκέντρωσαν συνολικά ποσοστό 16,5% σύμφωνα με την ΠΚΣ και 19,86 σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ν.ΚΑ.

 

Η συνεργασία δεν κατάφερε να ξεπεράσει το άθροισμα των δυνάμεων της ΕΑΑΚ κααι της ΑΡ.ΕΝ. Ωστόσο ένα μικρό ποσοστό της ενιαίας ΑΡΕΝ επέλεξε την ενίσχυση μνημονιακών δυνάμεων ενώ η συνεργασία ΕΑΑΚ και ΑΡ.ΕΝ έμεινε στα μισά.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η ΠΚΣ για τους δικούς της επικοινωνιακούς λόγους άθροισε  ξεχωριστά τα αποτελέσματα από τις σχολές που η ΕΑΑΚ κατέβηκε χωρίς συνεργασία με την ΑΡΕΝ και ξεχωριστά από τις σχολές που κατέβηκαν μόνες τους δυνάμεις της ΑΡΕΝ.  Από τη στιγμή που τα σχήματα ζητούν ενιαία καταγραφή τους η ξεχωριστή καταμέτρηση συνιστά αυθαίρετη παραχάραξη του αποτελέσματος

Λιγότερο από 1% συγκέντρωσε, το bloco η φοιτητική παράταξη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ του κόφτη στην πρώτη της εμφάνιση.

Το bloco δημιουργήθηκε από  92 μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που έμειναν πιστά στον Αλέξη Τσίπρα και στα Μνημόνια και αποχώρησαν από την ΑΡΕΝ.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να υποστηρίζει ότι έχει ξεφύγει από το αριστεροχώρι και έχουμε πια διευρυμένο ακροατήριο, αλλά φαίνεται ότι το διευρυμένο ακροατήριο προτίμησε να ψηφίσει τις πιο αυθεντικές μνημονιακές δυνάμεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ

Μειωμένη συμμετοχή και στις σπουδαστικές εκλογές

Μειωμένη συμμετοχή και πολύ υψηλό ποσοστό για τη ΔΑΠ και τη ΔΑΠ plus (σύνολο 45%)  στις σπουδαστικές εκλογές. Η ΠΚΣ στα ΤΕΙ σημείωσε μικρή μείωση 23% έναντι 23,7% ενώ εξαιρετικά χαμηλή καταγραφή για άλλη μια φορά για την ΕΑΑΚ ΤΕΪ παρά τη συνεργασία με ΑΡ.ΕΝ (κοντά στο 2%).  Χαρακτηριστική η άνοδος της ΠΑΣΠ από 18,5% στο 20,5%.

 

Απάντηση