Η Φώφη Γεννηματά εκπρόσωπος του Βενιζέλου

 «Αλβανία» η Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ δηλώνει η Φώφη

«Καλή η Φώφη, συμπαθητική και γνωστό όνομα» έλεγε η παλιά διαφήμιση του Τζανετάκου στις νομαρχιακές εκλογές του 2002.   Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο Ε. Βενιζέλος που διάλεξε την ασφαλή λύση του νεποτισμού αντί να βάλει κάποιον πρόθυμο δημοσιογράφο στη θέση του εκπροσώπου τύπου όπως έκαναν η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Παπαδήμου. Κϋριο πλεονέκτημα της κυρίας Γεννηματά είναι ότι δεν ήταν υποψήφια Βουλευτής στις τελευταίες εκλογές και δεν έχει φθαρεί όσο οι υπόλοιποι παρά το γεγονός ότι υπηρέτησε το μνημόνιο στην παιδεία από τη θέση της υφυπουργού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν στηρίζει το καταστροφικό για τους ¨Ελληνες πολίτες μνημόνιο και την πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά συγκρίνει την περίοδο που ζήσαμε μ΄ αυτήν ενός πολέμου, οικονομικού πολέμου:

«Ζήσαμε κυριολεκτικά έναν πόλεμο. Αλλά πιστέψτε με αν δεν βρισκόταν αυτή την διετία το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν Αλβανία. Είναι εύκολο εκ των υστέρων να μιλάμε για τα λάθη, τους κακούς χειρισμούς, την προκλητική συμπεριφορά μας. Πιστεύω όμως ότι στο μέλλον ο ελληνικός λαός θα μπορέσει με νηφαλιότητα να αποτιμήσει αυτά τα χρόνια και να εκτιμήσει τις προσπάθειες που έγιναν ώστε να αποφύγουμε την χειρότερη έκβαση, την χρεοκοπία και ό,τι θα σήμαινε αυτό για την χώρα».

Απάντηση