Φλαμπουράρης: «Κάποιες φορές αλλάζεις θέσεις για να μην αλλάξεις αξίες»

Σε νέους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς στη λογική «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» επιδίδεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πολιτικός μέντορας και πιο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην Εφημερίδα των Συντακτών και τον Νίκο Σβέρκο κάνει την απίστευτη δήλωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να αλλάξει τις πολιτικές του θέσεις προκειμένου να μην προδώσει τις ιδέες του!   Λέει δηλαδή ότι ψήφισε τα μνημόνια που εκλέχτηκε για να καταργήσει προκειμένου να μην προδώσε την…ψυχή του.

Ακόμα ο Φλαμπουράρης υποστηρίζει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίζονται με αυτές της ΝΔ γιατί οι δεύτερες αφορούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει στην αξιοποίηση-παραχώρησή της στους ιδιώτες  μόνο για…100-200 χρόνια!

 

 

Σε ερώτηση αν η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο των σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι, αποτελούν και ένα έμμεσο κάλεσμα σε κόμματα του Κέντρου για κυβερνητική σύμπραξη. Υποστήριξε ότι ο αρχηγός του δεν πάει στο κέντρο αλλά καλεί το κέντρο να μετατοπιστεί αριστερά και να γυρίσει την πλάτη στο νεοφιλελευθερισμό!

Όσον αφορά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το κόμμα  «συγκρούστηκε με τον εαυτό του και τις βεβαιότητές του και καλείται βιαίως να καταλάβει ότι κάποιες φορές αλλάζεις «θέσεις» για να μην αλλάξεις αξίες. Αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχυθεί πολλαπλώς, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον νέο ρόλο του: την κοινωνική γείωση της κυβερνητικής πολιτικής.»

Όπως εξηγεί η κοινωνική γείωση θα είναι αμφίδρομη και περιλαμβάνει τη στήριξη της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής.

Απάντηση