«Ολυμπιακά αδικήματα» με διαδικασίες φαστ τρακ

 Φαστ τρακ ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, φαστ τρακ δίκες στη Βρετανία

 

 

Εκτός από το ιδιώνυμο αδίκημα, στο διεθνές δίκαιο εισάγεται και ο όρος «ολυμπιακό αδίκημα», που επινοήθηκε λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η διαφορά του από τα άλλα αδικήματα έγκειται στο ότι αυτό θα εκδικάζεται με ταχύτατες διαδικασίες. «Όποιος συλλαμβάνεται την Τρίτη θα περνά από δίκη την Τετάρτη», υποσχέθηκε η Γενική Εισαγελέας του Λονδίνου Άλισον Σόντες.

 

Ένα αδίκημα χαρακτηρίζεται «ολυμπιακό», πρώτον, αν διαπράττεται σε χώρους που συνδέονται με αθλητικές εκδηλώσεις και δεύτερον, Αν στρέφεται κατά αθλητών, οργανωτών ή θεατών.

 

Μόλις κάποιος συλληφθεί για ολυμπιακό αδίκημα και του ασκηθεί δίωξη, θα παραπεμφθεί ταχύτατα σε δίκη, καθώς τα δικαστήρια θα λειτουργούν με υπερωρίες από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ.

 

Μια παρόμοια διαδικασία είχε εφαρμοστεί πέρυσι, στη διάρκεια των ταραχών του Αυγούστου. Οπως αναφέρει η Εισαγγελία του Λονδίνου, σκοπός αυτού του μέτρου είναι να μη γλιτώσουν τη δίωξη οι αλλοδαποί που επισκέπτονται τη χώρα λόγω Αγώνων.

 

Με ωραίο τρόπο τιμά η Βρετανία το Ολυμπιακό Πνεύμα! Όπως παρατηρούν νομικοί κύκλοι, σκοπός αυτού του μέτρου δεν είναι η δίκαιη δίκη, αλλά η άμεση, τρομοκρατική τιμωρία. Συνήθως μεσολαβεί κάποιος χρόνος από την άσκηση δίωξης μέχρι την εκδίκαση μιας υπόθεσης, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία που ενδέχεται να είναι και υπέρ του κατηγορουμένου. Η τακτική του «συλλαμβάνουμε, δικάζουμε, τελειώσαμε» αφενός θυμίζει διαφήμιση απορρυπαντικού και αφετέρου μετατρέπει τη Δικαιοσύνη σε φασφουντάδικο.

 

Μετά τα τηλεοπτικά δικαστήρια, μετά το στρατοδικείο, το ναυτοδικείο κ.λπ., έρχεται και το ταχυδικείο!

 

Απάντηση