Ο φαρμακευτικά «Ακάλυπτος» πάει λαϊκή

Φάρμακα στον πάγκο της λαϊκής αγοράς!

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορίου όταν, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο σε λαϊκές αγορές, ανακάλυψαν σε έναν πάγκο, στη λαϊκή της Αγίας Βαρβάρας, μεγάλη ποσότητα φαρμάκων ρωσικής προέλευσης, καμουφλαρισμένα ανάμεσα σε είδη ρουχισμού.

Όπως γράφτηκε στην «Καθημερινή» και στα «Νέα», στον πάγκο βρέθηκαν 430 χάρτινες συσκευασίες, καρτέλες με κάψουλες και χάπια, καθώς και φάρμακα σε υγρή, ενέσιμη μορφή, ενώ όλες οι επιγραφές ήταν στα ρωσικά. Βρέθηκε ακόμα και μια λίστα με παραγγελίες, ενώ οι υποψήφιοι πελάτες, που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον πάγκο, ήταν κυρίως ηλικιωμένοι. Η πρακτική φαρμακοποιός ήταν μια γυναίκα ρωσικής καταγωγής, όπως η ίδια δήλωσε. Μάλιστα, τα φάρμακα δεν ήταν απλώς παυσίπονα και βιταμίνες, αλλά προορίζονταν για καρδιολογικές και ηπατικές παθήσεις.

Άλλο ένα κύκλωμα απατεώνων; Μήπως τα φάρμακα ήταν placebo; Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται παρεμπόριο τέτοιων προϊόντων, η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για μαύρη ή μάλλον για λαϊκή αγορά φαρμάκων. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η πραγματική «υγειονομική βόμβα» για την οποία μας προειδοποιεί ο κ. Λοβέρδος, δεν είναι οι μετανάστες, αλλά η φτώχεια. Καθώς πληθαίνουν οι ανασφάλιστοι, οι «φαρμακευτικά ακάλυπτοι», καθώς πολλοί συνταξιούχοι δεν μπορούν να καταβάλουν τη συμμετοχή τους στην αγορά κανονικών φαρμάκων, αγοράζουν φάρμακα χύμα, όχι γενόσημα, αλλά «λαϊκόσημα». Δεν είναι η άγνοια, αλλά η απελπισία που τους αναγκάζει να ρισκάρουν την ίδια τους την υγεία.

Στην παλιά τηλεοπτική κωμωδία «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» ο Αντώνης Καφετζόπουλος είχε κάνει θραύση στο ρόλο του «Ακάλυπτου» του ψευταράκου που πλήρωνε με επιταγές χωρίς να έχει πιστωτική κάλυψη. Σήμερα, ο «Ακάλυπτος» είναι αυτός που δεν έχει στον ήλιο μοίρα ή μάλλον δεν έχει ιατρική και φαρμακευτική μοίρα…

Απάντηση