Φαντάροι δούλοι στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Για μια ακόμη χρονιά οι φαντάροι που υπηρετούν στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και υποχρεωτικά μετατράπηκαν σε υπηρέτες των αξιωματικών, μας καταγγέλλουν εξωφρενικές καταστάσεις, περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα την εργασιακή εκμετάλλευση και καταπίεση που υφίστανται.

Υπηρετώντας υπό καθεστώς αναξιοπρεπούς άμισθης εργασίας, με εξοντωτικά ωράρια και ρυθμούς που τους φτάνουν στα όρια αντοχής, καθαρίζοντας και πλένοντας οικήματα, μαζεύοντας πευκοβελόνες, ετοιμάζοντας εστιατόρια και λέσχες για να υποδεχτούν σύντομα τα στίφη των στρατιωτικών που εφορμούν, αναζητώντας αυτοί, οι οικογένειες και οι φίλοι τους, φθηνό φαγητό και διακοπές.

Οι «χωμένοι» φαντάροι έχουν να αντιμετωπίσουν και τα κομματικά βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που λουφάρουν, αλλά και τους υπάρχοντες υπαξιωματικούς – αξιωματικούς, που αράζοντας για μήνες, μένοντας μακριά από τις μονάδες της παραμεθορίου, τώρα καλούνται να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις.

Ξεσπώντας το άγχος και την ευθυνοφοβία τους πάνω στους φαντάρους – δούλους, που συχνά υφίστανται την επιθετική συμπεριφορά των προϊσταμένων. Μια ανήθικη συμπεριφορά, που καταπατά νόμους και κανονισμούς, δεν σέβεται την αξιοπρέπεια κανενός, παρά μόνο σκύβει το κεφάλι στον ανώτερο ιεραρχικά, επιπλέοντας σε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και συχνά χειροδικίας. Άραγε, το ΓΕΣ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πότε θα πάψουν να εκμεταλλεύονται τους φαντάρους προσλαμβάνοντας πολιτικό προσωπικό στα ΚΑΑΥ; Η δεινή οικονομική κατάσταση δικαιολογεί τις ύβρεις, τη χειροδικία των ανωτέρων ή την παραβίαση των διαταγών του ΓΕΣ για τις εξόδους – υπηρεσίες; Ο αρμόδιος υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος οφείλει κάποιες εξηγήσεις σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους ή θα επιτρέψει τη διαιώνιση της βαναυσότητας και της παρανομίας στα ΚΑΑΥ!

Παράλληλα, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια κάνουν λόγο για «εθνικούς κινδύνους» και προπαγανδίζουν τα σχέδια των επιτελείων για αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 12μηνο.

Αυτή όμως είναι η κτηνωδία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ. Το υποκριτικό ενδιαφέρον των Παναγιωτόπουλου – Καράμπελα – Ελευσινιώτη και του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου για τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων ξεπερνά κάθε όριο όταν οι ίδιοι, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του πελατειακού κράτους που συντηρούν, ανοίγουν συνεχώς νέα στρατόπεδα.

Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή των φαντάρων από ΚΑΑΥ – Λέσχες Αξιωματικών. Οι ανάγκες αυτών να καλυφθούν από πολιτικό προσωπικό. Καμιά αύξηση στη στρατιωτική θητεία.

Απάντηση