Η «διορατικότητα» του Φαήλου Κρανιδιώτη

 «Μόνο όποιος δεν ξέρει καλά τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να σκεφτεί ότι μπορεί να υποκύψει»

Μέσα σε όλη αυτή την άγαρμπη ανακίνηση της περίπτωσης Ιφικράτη Αμυρά από τη Νέα Δημοκρατία,  κάποιοι ξέθαψαν και μια συνέντευξη που έδωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης καλός φίλος και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά στη διαδικτυακή εκπομπή του Ιφικράτη στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ.   Εκεί ο Φαήλος παραδέχεται ότι είναι εθνικιστής ή αλλιώς «καλός Έλληνας» αλλά πραγματικά αυτό που εντυπωσιάζει είναι η… |»διορατικότητα» των πολιτικών του προβλέψεων. Η συνέντευξη δόθηκε πριν από έξι μόλις μήνες.. Πιο έξω δεν μπορούσε να πέσει

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά διαπιστώνει ότι εξαιτίας της ανακήρυξης της ΑΟΖ από την Κύπρο τα spreads στη γειτονική χώρα έχουν πέσει και θα συνεχίσουν να μειώνονται, το χρηματιστήριο της καλπάζει και η οικονομία της αρχίζει να έχει «θετικότατες συνέπειες».

Σήμερα η Κύπρος βρίσκεται ένα βήμα πριν την προσφυγή στο μνημονιακό «μηχανισμό στήριξης» με οξυμένα ρήγματα στα θεμέλια του χρηματοπιστωτικού συστήματος της και το χρηματιστήριο να βουλιάζει.

Ακόμα ο Φαήλος υπογραμμίζει ότι το μεγάλο ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα του Αντώνη Σαμαρά είναι το πολιτικό κεφάλαιο αξιοπιστίας που δημιούργησε με τη σθεναρή αντιμνημονιακή στάση που κράτησε επί 1,5 χρόνο!  «Οι ξένοι ξέρουν ότι θα βρουν απέναντι τους έναν σοβαρό άνθρωπο. Μόνο όποιος δεν ξέρει τον Αντώνη Σαμαρά θα μπορούσε να σκεφτεί ότι θα μπορούσε ποτέ να υποκύψει στις ασφυκτικές πιέσεις της διαπλοκής, των τραπεζιτών και των ξένων»….   Ακόμα όπως τονίζει: «Και τώρα δεν πρόκειται ο Σαμαράς να υποκύψει παρά τα διάφορα ανυπόληπτα σενάρια που ακούγονται για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σωτηρίας κλπ».

Η πραγματικότητα σήμερα διαψεύδει εντελώς τις προσδοκίες του Φαήλου.  Ο Σαμαράς όχι απλά υπόκυψε στις ασφυκτικές πιέσεις της διαπλοκής αλλά τις προσκύνησε. Μάλιστα αναδείχτηκε στον κύριο εκφραστή του μνημονιακού στρατοπέδου. . … Φυσικά υπέκυψε και στις πιέσεις των τραπεζιτών και των ξένων για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σωτηρίας» ενώ ως γνωστόν υπέγραψε και δηλώσεις νομιμοφροσύνης με το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει την επόμενη δεκαετία.

Και ο κ. Κρανιδιώτης οφείλει να παραδεχτεί ότι σήμερα ο Α. Σαμαράς δεν έχει κανένα πολιτικό κεφάλαιο αξιοπιστίας ειδικά αφού κουβάλησε στη ΝΔ όλα τα «εξαπτέρυγα του Μνημονίου» όπως τα αποκαλούσε.  Και οι ξένοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν απέναντι τους έναν σοβαρό άνθρωπο αλλά ένα αναξιόπιστο ανδρείκελο που αλλάζει πολιτικές σαν τα πουκάμισα και λυγίζει κάτω από την πίεση του κεφαλαίου.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης πάντως δηλώνει ότι έπεσε τάχα από τα σύννεφα και για τις δηλώσεις του συνομιλητή του περί «Αντάρτικου πόλεων».  Γράφει τώρα χαρακτηριστικά για την εμφάνιση στην εκπομπή του στελέχους του Αμυρά: «Προσκεκλημένος πέρυσι του ΔΗΚΚΙ TV ή άλλως ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ TV. Το στούντιο – κοτέτσι  είναι μέσα στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Που να ξέρω ότι μετά από μήνες θα «απασφάλιζε» και θα την έβλεπε ..βιετκόνγκ!»

One thought on “Η «διορατικότητα» του Φαήλου Κρανιδιώτη

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: