Πόρτα Παπαδημούλη σε Ανδρουλάκη: «Πολύ αυστηρά κριτήρια στο ποιοι μπαίνουν στο ιερό»

Όχι στα σμπαράλια του παλιού δικομματισμού

 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης άφησε πιθανό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά έθεσε πολύ αυστηρά κριτήρια “face control» για την ένταξη στο ιερό του ΣΥΡΙΖΑ. . Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

«Οι πολίτες, κατά την εκτίμησή μας, ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να οικοδομήσει τη νέα σύγχρονη, ενωτική παράταξη της Αριστεράς, με όρους αξιοπιστίας, αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια στο ποιοι μπαίνουν στο ιερό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωταγωνιστική δύναμη για την ανασυγκρότησή της, αλλά με υλικά γνήσια, αξιόπιστα, με όρους κοινωνίας».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε οριστικά την πόρτα της Κουμμουνδούρου στον Μίμη Ανδρουλάκη που εκδήλωσε χθες την πρόθεση του να βοηθήσει όπου του ζητηθεί και πως τον ενδιαφέρει ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς.  Ο Δ. Παπαδημούλης χρησιμοποίησε στο twitter  τέσσερις μόνο λέξεις που θυμίζουν την απάντηση που είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην επίθεση φιλίας του Γ. Παπανδρέου το 2008: «Ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε»

Το προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του εξήγησε την στάση του λέγοντας πως «Ο κ. Ανδρουλάκης χθες ψήφισε τα μέτρα, σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκε από το αποσυντιθέμενο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν θα ήθελε να είναι υπουργός της κυβέρνησης που στήριξε χθες, αλλά θα ήθελε να είναι μέσα στους υποψήφιους για μία κυβέρνηση της Αριστεράς».

Στο άνοιγμα Ανδρουλάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε λέγοντας ότι «αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να επιδιώξουμε μεταγραφές με υλικά κατεδαφίσεως από τα σμπαράλια του πάλαι ποτέ δικομματικού συστήματος».

Στοιχεία από το ethnos.gr

Απάντηση