Τι διαφορά έχει η ομάδα ΔΙΑΣ από το θεό Δία;

Μια σημαντική διαφορά λένε ότι υπάρχει μεταξύ του πατέρα του Δωδεκάθεου και της ομώνυμης αστυνομικής ομάδας: Ο μεν θεός Δίας συχνάζει στον Όλυμπο, η δε ομάδα ΔΙΑΣ συχνάζει στα Έβερεστ.

Οι κοπιώδεις και πολύωρες υπηρεσίες αστυνομικών υπαλλήλων στα Έβερεστ με ατέλειωτους φραπέδες και λαδωμένες τυρόπιτες που έγιναν ανέκδοτο, πλέον επιβραβεύονται επισήμως τόσο από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ όσο και από τους επιχειρηματίες, που είδαν στους καλούς τους ένστολους πελάτες μια χρυσή ευκαιρία για προβολή της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» στην εποχή της ανασφάλειας και της ακροδεξιάς πολιτική ατζέντας του νόμου και της τάξης.

Έτσι ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο όμιλος Everest θα διαθέτει από τα καταστήματα του δικτύου σε όλη την Ελλάδα, είδη με μειωμένες τιμές στους ένστολους αστυνομικούς και πυροσβέστες που εκτελούν υπηρεσία.

11012013-arx6Σε ειδική τελετή, ο που έγινε στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος αναφέρθηκε στην σημειολογία και το κοινωνικό μήνυμα της προσφοράς αυτής και τόνισε μεταξύ άλλων:«Θεωρούμε ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες και με τέτοιες κινήσεις αναστηλώνονται οι θεσμοί της κοινωνικής συνοχής. Αυτή η πράξη έχει και άλλο ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και ο συμβολισμός αυτός έχει να κάνει με την αναγνώριση του έργου της προσφοράς ανθρώπων που καλούνται να επιτελέσουν την αποστολή τους κάτω από δυσμενείς συνθήκες, τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές».

Κάποτε λέγαμε για την κάλτσα του φαντάρου και τη φανέλα του στρατιώτη. Σήμερα μιλάμε για την τυρόπιτα του ΜΑΤατζή. Ίσως πάλι λανσαριστεί και ένα νέο προϊόν που θα το ζητάς hot cop αντί για hot dog, για να συμβολίζει το νέο όργανο επιβολής της δημοκρατίας, το κλομπ.

Εμάς πάλι μας έρχονται κατά νου τα λόγια του μικρού Νικόλα από την Ηλεία:

Απάντηση