Μη μιλάς, μη γελάς (κατά της προεδρίας) απαγορεύει η ΕΛ.ΑΣ

Ψυχροπολεμική (για να μην πούμε «κατοχική» και μας πουν λαϊκιστές) οσμή αναδίδει η ανακοίνωση της αστυνομίας με την οποία απαγορεύεται κάθε «δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία» από τις έξι το πρωί μέχρι τις δώδεκα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τις «πληροφορίες των Υπηρεσιών μας», γράφει η ανακοίνωση είναι πιθανό να δημιουργηθούν επεισόδια, δηλαδή «επιθέσεις ή βίαιες ενέργειες» κατά των «ξένων προσώπων» που θα συμμετέχουν στις αυριανές εκδηλώσεις για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση επικαλείται τον κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια που «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί με άλλο ηπιότερο τρόπο, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές [τις συγκεντρώσεις] και της αναμενόμενης έντασης των συναθροίσεων». Είναι αυτονόητο ότι η ίδια η κυβέρνηση αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη λαϊκή ασφάλεια.

Η έναρξη της ελληνικής προεδρίας με μια απαγόρευση που θυμίζει στρατιωτικό νόμο δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης, την αδυναμία της να επιβληθεί με οποιοδήποτε άλλο μέσο πλην των σιδερόφραχτων ΜΑΤ και της βιομηχανίας αγωγών και δικών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι η προγραμματισμένη για τις 6.00 το απόγευμα συγκέντρωση στα Προπύλαια θα γίνει βρέξει-χιονίσει. Mε ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καταγγέλλουν την απαγόρευση της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να καλούν σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κόντρα στην απαγόρευση,  ενώ σιγήν ιχθύος τηρούν μέχρι στιγμής η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ.

Η απόφαση της κυβέρνησης και της αστυνομίας για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έναρξης της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Ιδιαίτερα το γεγονός ότι απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις, επειδή έχουν σκοπό αντίθετο με τις παραπάνω εκδηλώσεις. Αυτό το αιτιολογικό ανοίγει το δρόμο για παρεμπόδιση λαϊκών κινητοποιήσεων, όταν το περιεχόμενό τους έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Τέτοιου είδους απαγορεύσεις δε μπορούν να σταματήσουν την αντίθεση μεγάλου τμήματος του λαού μας, όπως και άλλων λαών σε χώρες της Ευρώπης, ενάντια στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που είναι η ΕΕ» τονίζει στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ

Η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και πορειών που για άλλη μια φορά επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας αναλαμβάνει και την προεδρία της ΕΕ, είναι απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό υπογραμμίζει ο  ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και πορειών από την κυβέρνηση του μνημονίου, τη στιγμή που η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ.

Είναι προφανές ότι το θέμα αυτό δεν αφορά απλώς την αντικαπιταλιστική Αριστερά αλλά είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας που δείχνει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η κυβέρνηση απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση της αντιλαϊκής φιλο-EE πολιτικής της. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

 

Η τρομοκρατία Κυβέρνησης-ΕΕ δεν θα περάσει.

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να απαγορεύσει την διαδήλωση που έχουν εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη οργανώσεις και κινήσεις της αριστεράς, ανάμεσα σε αυτές και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (όπως και Σχέδιο Β, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ) ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

Η ΓΑΔΑ απαγορεύει την διαδήλωση διότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση «ενάντια στον σκοπό» των  εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, διότι «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια!»,  διότι «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να  εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία! και τέλος διότι ο «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές»!!.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μαζί  με την  ΕΕ, εκπρόσωποι των θεσμών της οποίας αποτελούν τους δύο από τους τρεις απεσταλμένους της μισητής τρόικας, οδηγούν στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών  και του κεφαλαίου, τώρα επιχειρούν να απαγορεύσουν και την αντίθεση, την διαμαρτυρία και τον αγώνα ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική, επιδιώκουν να καταργήσουν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα.

Η κυβέρνηση με σειρά παρόμοιων ενεργειών το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιχειρεί να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα του λαού στην διαδήλωση. Δεν θα τους περάσει

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχείρηση τρομοκρατίας.  Καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του   κινήματος και της Αριστεράς να καταγγείλουν την πρωτοφανή ενέργεια. Καλεί τους εργαζόμενους, του ανέργους, τη νεολαία να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ, την Τετάρτη το απόγευμα στις 6.00 μμ στα Προπύλαια.

 

Ακολουθεί το έγγραφο της απαγόρευσης. Όπως θα δείτε το σκεπτικό είναι ξεκάθαρα πολιτικό

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1-3

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2

Απάντηση